Bizim ilginc bir beslenme sorunumuz var.
2.5 yaşındaki oğlum son 1.5 senedir - belki biraz daha fazla - her Allah'ın gunu aynı şeyleri yiyor.
Hayatında bir kaşık normal yemek yemiş değil. Ya da bir tane cubuk kraker, bir tek cips ya da biskuvi..Ne bicim cocuk bu diye duşunuyorum bazen..
Aynen şu şekilde besleniyor;sabah kalkınca milupa aptamil devam sutu, 1-2 saat sonra sabah kahvaltısı bulamac, akşam uzeri ezilmiş rendelenmiş meyve ve akşam da icinde her turlu sebze bulunan bir corba..Yalnız bulamac dediğimde de buyuk buyuk yumurta ve peynir parcaları falan var tabi.. Corba da oyle tam olarak su gibi değil..Yani puturlu de değil bizim sorunumuz.
Yediklerinin besin değeri oldukca yuksek, dolayısıyla fiziksel gelişimi cok cok iyi maşallah lakin bir yere gittiğimizde hayat adeta bir işkence hem ona hem de bize.
Kreşe gondermeyi duşunuyorum yarım gun, bu beslenme sorunu yuzunden gonderemiyorum.
Kreşte alışır diyorlar ancak oyle bir inat ki inanamazsınız..nuh diyor peygamber demiyor..
Ben ek besine gecerken blender hatasını goz gore gore yaptım.Hep panikliğim yuzunden, nefes borusuna bir şey kacar diye v.s.
Ancak yine de biraz gec de olsa belirli bir noktadan sonra alışır diye duşunuyordum ama şimdi inadını gordukce dehşete kapılıyorum. Heralde bu cocuk bir daha hic bir şey yemeyecek diyorum.
Bu arada yukarıdakilere ek olarak da bir tek arada izin verdiğimde hamburgeri ısıra ısıra yiyip pipetiyle ayran iciyor yanında.. Yani sorunumuz ciğnemek de değil..
Bildiğim her yolu denedim. Ac bıraktım 3 gun, halsiz duştu bayıldı adeta yine de başka bir şey yemedi.
Acken kendim oturdum gozunun icine baka baka yedim, asla teklif etmedim ki inatlaşmasın, kendi istesin diye. Yok! Yine yok!
Cekindiği bir insanın eline bir tabak patates yemeği tutuşturdum ki patatesler ezilmişti...En azından o 1 kaşık yedirmeyi başarırsa, gerisinin geleceğine inancım artacaktı.
Eline bir şey tutuşturduğum zaman ya yere atıyor ya da gelip ağzımdan burnumdan sokup bana yediriyor.
Hayatımda boyle şey ne gordum ne duydum..
Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mıdır?
Bebek Beslenmesi Değişik bir Beslenme Sorunumuz var. Tecrubesi ve tavsiyesi olan varsa memnun olurum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi Değişik bir Beslenme Sorunumuz var. Tecrubesi ve tavsiyesi olan varsa memnun olurum