Rutin gunlerden bir gun
Emzir, gaz cıkar, uyut, altını değiştir, emzir, gaz cıkart, uyut...
Mışıl mışıl uyuyan oğlumun yanına uzanmışım, yaşadığım huzur ve mutluluğun tarifi yok.
Ama cok surmedi bu huzur, yarım saatlik bir şekerlemenin ardından sol goğsumun sağ tarafında bir ağrı ve acı.
Sonrası ise ateş, halsizlik ve o bolgede kızarıklık
ve MASTİT
Karabasanım...
Emzirmek yeterince zor değilmiş gibi emzirme sonrası ağrılar ve batmalar yetmezmiş gibi bir de mastit.
Emzirmişim, en fazla bir saat olmuş. Bu neyin tıkanıklığı?
Goğsumun uzerine yattığımı sanıyorum.
Antibiyotik, ağrı kesici derken gecti ama o tarafdaki sut kanallarını da calışmaz halde bırakarak gecip gitti. Amazon kadınları gibi tek meme olmasada 1,5 meme ile devam ettim yola oğlum bir aylık olduğunda.
Bir ay sonra bir sabah yine aynı goğsumde bir sertlik ile uyandım. Gece memeleri mi karıştırdım yoksa uzerine mi yattım emin değilim. Oğlum artık geceleri bir defa kalkıyordu ve tek goğsu bile bitiremediği icin sağmak zorunda kalıyordum. İki memeyi de sağıp yatmıştım. Gece ise hangisinden emzirdiğimi hatırlamıyorum. Sabah yine sağdım. Bir sonraki emzirmeden sonra ise bir sertlik geldi elime. Tıkanmıştı anlaşılan. Yine tıkanmıştı.
Hemen doktorumu aradım. Tekrar tedavi ve emzirmeye devam. Ateş ve ağrı olmadan atlattım ama uyku alışkanlığımda muthiş bir değişme oldu.
Ben; gebeliğimde bile deli gibi yatan, beş dakikada bir yon değiştiren, uykucu anne oldu bir put. Nasıl bir korku yerleştiyse bilinc altıma nasıl yattıysam oyle kalkar oldum. Kazık gibi yattığım icin tutulmuş kazık gibi bir bel ile kalkar oldum. Yataktan zor kalkıyor oğlumu almak icin bile eğilemeyecek kadar kazıklaşıyordum. Once bel fıtığımın azdığından şuphelensem de sonradan cok fazla sabit uyuduğumu fark ettim. Yatakta bir taraftan diğerine donmekte bile zorlanmaya başlayınca dur demenin vakti geldiğini anladım ve akşamları biraz da olsa goğsumun ustune doğru yatmaya ve sık sık donmeye calışarak cozdum olayı sonunda.
Ara ara bel ağrım olsa da kazık yutmuş gibi uyanmıyorum artık.
Ateş, Halsizlik ve MASTİT
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Ateş, Halsizlik ve MASTİT