Arkadaşlar ben 17.09.2013 tarihinde sezeryanla doğum yaptım. Bebeğimi ilk gunden itibaren emzirmeye gayret ettim. İlk hafta meme uclarım catladı. İkinci hafta emzirirken ağlar hale geldim. Ağlaya ağlaya da olsa hep emzirdim. Kayın validem bana catlaklar icin bir formul oğretti. Bu yontemle goğus uclarım 4 - 5 gunde toparlandı. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar varsa mutlaka deneyin derim.

Aktardan 200 gr bal mumu ve sızma zeytinyağı aldım.
Eczaneden goğus pedi aldım. (İnternetteki sitelerden de alabilirsiniz.)
Bal mumunu bıcakla cezvenin icine kazıdım. Sonra ocakta erittim. (2 yemek kaşığı kadar) (Dikkat edin cabuk eriyor yanmasın. Cezveyi sallaya sallaya eritin. Erir erimez ocaktan alın.)
Goğus pedine 1 yemek kaşığı bal mumu dokun. Uzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dokun. Birazcık bekleyin ve pedi goğsunuze yerleştirin.
Fazla soğutmayın birazcık sıcakken koyarsanız goğsunuze daha faydalı oluyor. Ama cok sıcak da koymayın cildinize zarar vermesin sıcaklığı.
Bebeğinizi emzirirken yıkamanıza gerek yok. Ama ben her ihtimale karşı guzelce silerek emzirdim. Bal mumu goğsunuze yapışıp parca kalabilir goğsunuzde. Goğsunuze bakmadan emzirmeye kalkışmayın. İyice kontrol edin, goğsunuzu silin oyle emzirin.

Ben cok faydasını gordum. Goğus uclarınız catladıysa mutlaka deneyin arkadaşlar. Acı cekerek emzirilmiyor. Hatta stresten sut de gelmiyor. Ama bu formulle ben de bebeğim de artık cok mutluyuz.