Onlar benim kurtarıcımdı ve ben onları kucumsuyordum; Silikon meme ucları

Gozlerimiz bozulur gozluk kullanırız, kulağımız duymaz işitme cihazı kullanırız, bacağımız yoktur protez bacak kullanırız. Bunlar ne kadar normal ise olmayan meme ucları icin silikon meme ucu kullanmak da o kadar normal.

Doğumdan bir hafta sonra pombanında buyuk emekleri sayesinde meme ucum catladı.

Yarabbim, ne acı!

Sonunda silikon meme ucu ile emzirmeye başladım. Hem acımı dindirdi hem de bir turlu cıkmayan meme ucuma protez oldu. Oğlumun ağzına tıkmak ve memeyi ağzında tutmanın kolaylığı da cabası.

İlk zamanlar bunlardan kurtulmak icin can atıyordum. Cevremden de "onlarsız emzir, acımaz belki, ne zaman kurtulacaksın, bırak artık" gibisinden soru ve onerilerin gazıyla attım kenara.
Ama en fazla iki gun sonra tekrar meme ucumda acı. Tekrar silikon uc. Biraz iyileşince tekrar attım.

Sonra fark ettim ki oğlum meme areolasını ne kadar iyi kavrarsa kavrasın meme ucu yeterince uzamadığı icin meme ucundan emiyor. Silikon uclar olmadan hem emme suresi iki katına cıkıyor hem de bir saat sonra ac bir şekilde ağlıyordu.
Ben yine emzirmeyi başaramamanın mutsuzluğu ile silikon ucları kullanmaya geri donuyordum. Ki bir mememi normal emzirirken diğerini silikon uc ile emzirmem gerekiyordu.

Bir gun yine " bunlardan ne zaman kurtulabilirim" diye duşunurken gozluğumu fark ettim. Bizler vucudumuzla ilgili kusur ve eksiklikler icin bir şeyler kullanıyoruz.

Benim eksiğim de meme ucları.

Onlarsız oğlumu emzirmekte zorlandığıma gore neden kurtulmaya calışıyordum ki.
Onlar benim kurtarıcımdı ve ben onları kucumsuyordum.
Sonucta bebeğimi kendi sutumle de beslediğime gore, problem yok.

Not: Avent silikon meme ucu kullanıyorum.

Bir de meme ucu cıkarıcı bir aparat var. Aslında onu ebe şırangayı ters cevirip keserek yapmıştı ama o acıttığı icin Avent Niplette'yi aldım. İlk gunler işe yaradı ama daha sonra memeler sut dolunca hazne sut dolduğu icin kullanamadım.

acemiannebaba.blogspot