Madde 64 - Denetleme ve şikayetle ilgili meselelerde avukat, bu kanunda gosterilen meslek sırrını saklama yukumluluğune aykırı duşmedikce, baro başkanına veya yonetim kuruluna yahut bunlar tarafından gorevlendirilen uyelerden birine bilgi vermek ve istek uzerine dosyaları gondermek, dinlenmek uzere cağırıldığı hallerde baro başkanı, yonetim kurulu veya bu kurul uyelerinden birinin davetine uymak zorundadır.
(Değişik fıkra: 22/01/1986 - 3256/8 md.) Birinci fıkrada yazılı zorunluğa uymayan avukat hakkında, baro yonetim kurulu, onbin liradan yuzbin liraya kadar para cezası verebilir. Bu ceza her davet ve isteğe uymama halinde yeniden verilebilir. Ancak, gonderilen yazıda, davet ve isteğe uymama halinde para cezası verileceğinin belirtilmiş olması şarttır.
Bu para cezasına karşı, tebliğinden itibaren onbeş gun icinde, baro disiplin kuruluna itiraz olunabilir. Baro disiplin kurulunun kararı kesindir.
Yukarıki fıkralar gereğince hukmedilen para cezaları, bu kanunun disiplin cezalarına ilişkin hukumlerine gore tahsil edilir ve baroya irat yazılır.
Baro Yonetim Kuruluna Karşi ozel Gorevler :
Hukuk0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Baro Yonetim Kuruluna Karşi ozel Gorevler :