Hepinize merhaba. Bugun Windows 11'de karşılaştığım sorunlardan dolayı artık sabrım kalmadığı icin Windows 10'a tekrardan geciş yapıyorum. Sorunlarım şu şekilde:

Dun ve bugun Steam'den PUBG oyununu calıştırırken siyah ekran hatası aldım (eski adıyla mavi ekran) Durdurma Kodu: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakartına sahibim ve Windows 11'e gectikten sonra buyuk bir ses problemi ile karşılaştım. Bu problemi Ukrayna'da yaşayan bir arkadaşım da yaşadı. Problem şu; ASUS kendi surucusunu yuklediğinde sesler doğru gelmiyor. Sanki yankılı bir odadaymışsınız gibi ses geliyor. Ve yine Steam PUBG oyununda sesler tam anlamıyla gelmiyor. HRTF sistemi hala bozuk (daha oncede konu acmıştım). Bu problemi ASUS'un kendi surucusunu kaldırıp Microsoft'un otomatik olarak kurduğu ses surucusunu yuklediğimde duzeliyordu fakat Realtek Ses Kontrolleri uygulaması olmadığı icin bilgisayardan cıkan seslere ayar yapamıyoruz, ve sese Ekolayzır veremiyoruz.

En tuhaf ve en nefret ettiğim, beni en cok Windows 10'a geri gecirtme isteği uyandıran problem ise mouse ile bazı bolgelere bastığınızda o bolge hic calışmıyor. Gorev cubuğunun ust tarafı calışmıyor, hatta bu konuyu yazarken bile "Konu Oluştur" butonuna basamadım ve bilgisayara reset atmak zorunda kaldım (iyi ki otomatik kayıt işlevi varmış ). Veyahut PUBG'de takım değiştirme modunu onaylamak icin basmam gereken buton calışmıyor. Cunku ekranın o bolgesine hicbir şey işlemiyor. Zaten o bolge donduktan 10-20 dakika sonra mouse tamamen butun bolgelerde basamaz hale geliyor ama klavye sorunsuz bir şekilde calışıyor. CTRL + ALT + DELETE yaptığımda ise cıkan menulerden istediğime basabiliyorum. Fakat Windows ekranına geri donduğumde yine hicbir işlem yapamıyorum. Gorsel olarak calışmayan yeri gosterdim, siyah cizginin tam ust bolgesi hic calışmıyor.