Kanser tedavisi gorduğu hastanede onceki gun 68 yaşında vefat eden Araştırma-Yazar Aytunc Altındal icin Karacaahmet Şakirin Camii'nde cenaze toreni duzenlendi.

Gazeteci Abdurrahman Dilipak namazı kıldıran imamın yanına gecerek, Aytunc Altındal'ın tekbirlerle uğurlanmak istediğini kendisine vasiyet ettiğini soyledi. Dilipak cenaze namazına katılanlarla birlikte tekbir getirdi. Altındal icin oğle namazının ardından cenaze namazını kılındı. Cenazeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katıldığını belirten İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Altındal'ın olumunun Turkiye icin buyuk bir kayıp olduğunu soyledi. Şakirin Camii'nde Altındal'la birlikte 3 cenaze daha vardı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz da işadamı Hakan Guley'in cenazesine katılmak icin Şakirin Camii'ne gelenler arasında yer aldı.

SUİKAST İDDİALARI
Cenaze toreni sırasında da Aytunc Altındal'ın olumuyle ilgili iddialar yinelendi. Altındal'ın manevi kızı Yonca Bayrak, "Onunla manevi bağ kuran her Musluman'dan dualarını esirgememelerini istiyorum" dedi. Bayrak, "Daha sonraki surecte gerekli acıklamalar resmi merciler tarafından yapılacaktır, surec icerisinde değerlendirilecektir. Aytunc hocanın birden fazla vasiyeti mevcuttu. Olumu şupheli. Araştırılacaktır. Aytunc hocaya tanık olduğumuz, olmadığımız suikast girişimleri olmuştu" diye konuştu.

Aytunc Altındal'ın kızı Emine Altındal da babasının olumuyle ilgili " Bekliyorduk ama yine de cok buyuk şok olduğu bizim icin" dedi. Aytunc Altındal'ın ağabeyi Mehmet Altındal kardeşinin olumuyle acılarının sona erdiğini soyleyerek suikast iddialarıyla ilgili, "O bir varsayımdı. Benimle paylaşmıştı. 'Bu kadar cabuk olmaması gerekir' dedi bana. 'Girip cıktığın yerlerde başına bir hal geldi mi' diye bir yorum yaptık. Akla başka şeyler getiriyor. Yorumdur bunlar. Bir şey ispat edecek halimiz yok" şeklinde konuştu.

Gazeteci Abdurrahman Dilipak da suikast iddiasıyla ilgili, "Uzun suren hastalığı beni kuşkulandırmadı değil, cok şey biliyordu" yorumunda bulundu. Aytunc Altındal cenaze toreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

Kaynak: Aytunc Altındal Son Yolculuğuna Uğurlandı Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet