AK Parti Duzce Milletvekili İbrahim Korkmaz karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Turkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hukumetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" dedi.

İbrahim Korkmaz, Duzce'de yerel yayın yapan Oncu Televizyonu'nun haberprogramına telefonla bağlanarak oğrencilerin barınma sorunuyla ilgili acıklamalarda bulundu. İbrahim Korkmaz her toplumun bir inancı, orf ve adetleri olduğunu, bunların hice sayılması durumunda toplumu toplum yapan ahlaki değerlerin yok olacağını; toplumun kanserinin ahlaksızlık olduğunu, kanser olan bir toplumu tedavi etmenin devletin gorevi olduğunu soyledi.

VE İŞTE O MUTHİŞ (!) İBRETLİK ACIKLAMA!

Korkmaz, "Biz evimizde bile kız ve erkek cocuklarını aynı odada yatırmazken, nasıl olur da ergen cocukları aynı ortamlarda yatırır kaldırırız.

Bu bir ozgurluk değildir. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, kız cocuklarıyla erkek cocuklarının bile okullarının ayrılmasını isterim" dedi.

KARMA EĞİTİME KARŞIYIM

DHA muhabirinin telefonla goruştuğu İbrahim Korkmaz, karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Karma eğitimin ortadan kaldırılmasının sebeplerinin neler olduğunu bu millet cok iyi biliyor. Turkiye'de ayrı eğitim daha once yapılmamış bir şey değil. Turkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar ne zaman ortadan kaldırıldı; bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hukumetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar. Buradaki amac karma eğitimle toplum muhendisliğine soyunabilir miyiz, toplumu istediğimiz gibi değerlendirebilir miyiz? duşuncesiyle bunu yaptılar. Bunun altında ulvi bir gerekce yatmıyordu. Bu uygulamanın altında millete hizmet etmeyi amaclayan bir hizmet yatmıyordu. İşin doğrusu karma eğitim de olsun ama diğer okullar da olsun. İsteyen cocuğunu oraya, isteyen cocuğunu diğer tarafa gondersin. Bu yapılmayan bir mesele değil. Bu Osmalı'dan bu yana, Cumhuriyet'in kurulduğu yıldan bu yana olan bir eğitim sistemi. Yakın zamanda ortadan kaldırılan bir sistem bu. Bunun kaldırılmasının doğru olduğuna inanan bir insan değilim ben. Bu benim şahsi duşuncemdir ve bunun doğru olduğuna inanıyorum. Bunda cok garipsenecek bir durum da gormuyorum" diye konuştu.

KIZ VE ERKEK LİSELERİNDE BAŞARI ORANI DAHA YUKSEK

Korkmaz ayrı okulların başarıyı getirip getirmeyeceği yonundeki soruyu ise şoyle cevapladı:

"Bu beraberinde her turlu başarıyı getirecektir. Ergenlik cağındaki cocukların birbirlerine karşı ilgi duymaları gayet normal değil midir? Birbirlerini gorduklerinde duygusal olmaları normal değil midir? Bunlar gayet doğal şeyler. Kız cocukları, erkek cocukları birbirine aşık olurlar, dersi bırakıp birbirlerine daha cok zaman ayırmak isterler. Bu ergenlik cağı hormonel dengenin alt ust olduğu bir donemdir. Bu normal bir şey, garipsenecek bir durum değil. Cocuklarımızın kendilerini derse daha iyi verebilmesi icin, daha iyi konsantre olabilmesi icin, daha başarılı olabilmesi icin tedbirli olmamız lazım. Yapmamız gereken şey bu. Hepimizin orta okul ve lise cağında aşık olduğumuz erkek ya da kız olmuştur. Peki kacımız onunla yuva kurup evlendik. Ama bunun icin cok vakit kaybetmişiz. Ben niye aşık olsunlar demiyorum, aşık olmak onların fıtratında var. Onlar o yaşlarda elbette aşık olacaklar. Peki biz bu cocuklardan ne istiyoruz, başarılı olmalarını istiyoruz. Kız ve erkek liselerinde başarı oranı karma liselere gore cok daha yuksektir. Bakın gecmişe bunu gorursunuz zaten."

Kaynak:mynet