10 yaşındaki H.C. anne oldu, doktorlar hemen polisi cağırdı.

İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne onceki akşam saat 21.00'de getirilen H.C., acil doğuma alındı. Normal doğumla bir erkek cocuk dunyaya getirdi. Bebek, kuvoze konuldu. Anne servise alındı. Ancak doktorlar bir gariplik farketti. Anne H.C.'nin nufus kağıdındaki doğum tarihi 05.01.2003 gorunuyordu. Yani 10 yaşında bir cocuk doğum yapmıştı. Durum hemen polise bildirildi. Tercuman yardımıyla Turkce bilmeyen annenin ifadesi alındı.

BERDELLE GELİN OLDU

H.C., kendi rızasıyla evlendirildiğini kimseden şikayetci olmadığını soyledi. Ancak Haberturk muhabiri H.C. ile konuştu. H.C. tum hikayesini anlattı: "Mardin'de babamın ikinci eşinden oldum. 8'i kız 14 kardeşim vardı. Hic nufus kÂğıdım olmadı. Okula gondermediler. Gecen yıl ağabeyim evlendi. Tore gereği berdel yaptılar. Yengemin erkek kardeşiyle imam nikÂhıyla evlendik. S. cobanlık yapıyordu, 23 yaşındaydı. Gelinlik giydim, duğun yapıldı. Gecim sıkıntısından once Bursa'ya gittik. Bir ay once İstanbul'a geldik. Kocam bir fabrikada iş buldu."

'10 YAŞINDA MI GORUNUYORUM'

"Hamile olduğumu 5. ayda farkettim. Hic doktora gitmedik. Gercek yaşımı bilmiyorum ama annem "18 varsındır" diyor. Ben 10 yaşında mı gorunuyorum? Babam nufusa kaydettirmedi. Bu nedenle oldu. Abim evlendi babam da beni verdi"

KOCA: BENİ DE KANDIRDILAR

Kendini savunan koca S.C. ise şunları anlattı: "19 yaşında olduğunu soylediler. Babası suclu. Bu olayın suc olduğunu bilmiyorum. Muhtarlığa kaydımızı yaptıracağımız sırada nufus kağıdını gordum. Babasını aradım. '19 yaşında, nufusa gec yazıldı' dedi. Mahkemeye başvurup duzeltmesini istedim. Ama cezası olur diye yapmadı. Beni cezaevine atarsalar karım ve cocuğuma kim bakacak? Kemik testi isteyeceğim. 19 yaşında gibi duruyor. Burada bir suclu varsa babasıdır. Biz zorla evlenmedik."

Kaynak: Haberturk