MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirdiği ’Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş Sistemi’ sınavı yapıldı. İzmir’de 53 bin 130 oğrenci, 569 okulda sınava girdi. Oğrenciler en cok matematik ve din testlerinde zorlandıklarını soyledi.

Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş Sistemi sınavına İzmir’de 53 bin 130 oğrenci, 569 okulda girdi. Saat 09.00’da başlayan sınavda oğrencilere Turkce, Matematik ile Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi testleri verildi. Her bir test icin 40 dakika zaman tanındı. Sınav cıkışı DHA’ya konuşan oğrenciler, ozellikle matematik ve din testlerinde zorlandıklarını soyledi. Oğrenciler, din testinde oğretmenlerinin okulda anlatmadığı konulardan sorular yonelitildiğine dikkat cekerek, ’İhram nedir?’, ’Vakfe nedir?’, ’Sa’y nedir?’, ’Zekatın farzları nedir?’, ’Zekat kimlere verilir?’ gibi soruları cozerken cok zorlandıklarını ifade etti. Oğrenciler, uc saatlik SBS yerine 40’ar dakikalık testleri daha cok benimsediklerini belirterek, kendi okullarında, arkadaşlarıyla sınava girdikleri icin heyecanlarını da yendiklerini soyledi. Oğrencilerin anne ve babaları da yeni sınav sisteminden mennun olduklarını dile getirdi.

'İMAM MIYIZ BİZ'

Sınavdan cıkan oğrenciler din bilgisi sorularının zor olduğuna yonelik tepkilerini twitter'den boyle gosterdi.

"gecelere kadar matematik sorusu cozeceğime din soruları cozseymişim keşke"

"MATEMATİK VE DİN SORULARI ADETA SACMA SORU OLSUN DİYE KONULMUŞ"

"din soruları matematik sorularından zordu var mı boyle bişey? butun liseleri imam hatip yapın da kurtulalım"

"COCUKLAR SINAVDAN CIKTI. GORULDU Kİ, MATEMATİK VE TURKCE SORULARI KOLAY ANCAK DİN SORULARI İHL
OĞRENCİLERİNİN YAPABİLECEĞİ ZORLUKTA"

"din soruları neden bu kadar zordu meb anlatsana biraz"

"bugunku din soruları neydi abi oyle matematiği full bekleyen ben dinden full yanlış bile bekliyorum şuan "

"Din soruları matematikten bile zordu imam mıyız biz" milliyet