Kayseri ’de yaşayan Bahri Cağlar, cocuğu icin kendi adına telefon hattı almak uzere GSM operatorune gitti. Burada bir yetkilinin yaptığı araştırmada, Bahri Cağlar ’ın uzerine kayıtlı 14 bin telefon hattı olduğu tespit edildi. Durumu oğrenen Cağlar, neye uğradığını şaşırdı. Gerekli yerlere muracaat eden Bahri Cağlar, yetkililerden yardım bekliyor. Bahri Cağlar, kendisinin uzerine 14 bin telefon hattı acıldığını ancak kendisinin boyle bir durumdan bilgisinin olmadığını ve mağdur olduğunu ifade etti. Cağlar, “2011 yılında cocuklar icin bir hat almam gerekti. Bayiye gittiğimde sisteme girdiler. ‘Senin adına cok fazla hat var. Sana hat veremiyoruz ’ dediler. Ben de ‘benim de şu anda kullandığım 4 tane uzerime hattım var. Bunların haricinde bir numaram yok ’ dedim. Akşam eve gittim ve muşteri hizmetlerini aradım. Orada benimle konuşan kişi, ‘şu anda sisteme girdim. 14 bine kadar tarama yaptırdım ’ dedi. Oylece kaldı. Bu olayın uzerine ertesi gun Yahyalı Savcılığına gittim ve suc duyurusunda bulundum. Adına kayıtlı kendi imzamla aldığım 4 tane hat var. Bunun haricinde kendi iradem dışında imzam kullanılarak, 14 bin hat alınmış. Bundan bir bilgim yok ’ dedim. O zamanın savcısı benim şikayette bulunduğum telefonları bir kenara bırakmış, kendim aldığım adıma kayıtlı 4 tane hatta soruşturma acmış. Ben tekrardan 2017 yılında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına muracaatta bulundum. Soruşturmalar hala devam ediyor. Bu arada bir tane İstanbul ’dan bir tane de Denizli ’den benim adıma hat tanzim eden 2 tane bayi buldular. 3 tane hat ile suclar işlenmiş. Bu suclardan dolayı bayiler bulunmuş. Suc işlenmese bayi de bulunmayacaktı. Bunlara 800'er TL, ceza verilmiş. Mağdurum, benim hicbir bilgim yok. 14 bin tane hat uzerime acılmış.” şeklinde konuştu. Uzerine kayıtlı 14 bin telefon hattı bulunan Bahri Cağlar, kendisinin adının kara listeye alınmasından dolayı uzerine hat alamadığını ve kızının adına aldığı hattı kullandığını soyleyerek, şunları belirtti: "Şu anda piyasada ne kadarı kullanılıyor onu dahi bilmiyorum. Benim hattımı kullanan bir kişi Samsun ’da dolandırıcılık sucundan yargılanmış, Adana ’da ATM ’den birinin adına para cekmişler. Denizli ’de oto lastiği satın almış, Kocaeli ’nden getirmiş ve yine benim adıma acılan hattı kullanmış. Bu konuda ben cok muzdarip oldum. Yaşım gelmiş 72 ’ye hala karakollarda, savcılıklarda ve mahkemelerde dolanmaktan bıktım. İlgili firmalar bir cozum bulsun. Şu anda kullandığım hat benim değil, kızımın uzerine. Bayiye gittim hat almak icin ‘siz kara listedesiniz ’ dediler ve hat vermediler. Onun uzerine kızımı goturdum oyle aldım. Ben şu anda uzerime hat alamıyorum. Taksitli telefon kampanyaları başlatıyorlar ondan bile faydalanamıyorum. Mağdur olan kişi benim ama suclu olan da yine benim." dedi. GSM operatorlerinin bir kişiye 14 telefon hattından fazla hat vermediklerini soyledikleri halde 14 bin hattı nasıl verdiklerini merak ettiklerini soyleyen Tuketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin de, vatandaşları bu şekilde mağdur eden GSM operatorlerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti. İHA'ya gore Şahin, “Bir insanın başka bir insanın adına hat alması, ne anlama geliyor? Bunun bu kadar kolay olmaması lazım. En baştan aslında bir tasarlama var. ‘Ben suc işleyeceğim. Hattı kendi adıma almıyorum. Başkasının adına alıyorum. Bunu sahte kimlikle yapıyorum ve bunu bir bayiden bircok kez yapıyorum ’ gibi bir şey oluyor. Burada savcılığa verilmiş şikayetler var. Dosya komple şikayet ve ifadelerle dolu. Burada bir vatandaşımızın adına binlerce hat acılabiliyor. Fakat aynı GSM operatorune gittiğimizde ‘14 hattan fazla vermeyiz ’ diyorlar. Ancak 14 bin tane hat acılmış bu işlem nasıl oluyor. Bu durum bu kadar basit olmamalı. Kabul edilemez bir durum. Ortada bir suclu var ve o sucu işleyenler var. Bayii burada kasıtlı değilse ve bu hattı kullananları bulmak bu kadar zor mu? GSM operatorleri bu durumları neden ciddiye almıyor. Burada bunu yapan GSM operatorunun ciddi bir şekilde cezalandırılması gerekiyor.” diye konuştu.