Gecmiste Turkiye basbakanligi ve Cumhurbaskanligi yapmis liderlerin, kayitlara gecen can alici sozleri)
Ilk olarak bu konuda liderligi kimseye birakmayan Tansu Hanim var)

Tansu Ciller

* sivas’ta yaptığı miting konuşmasında: “bu bacınız sizi il yapsın mıııı” (sivas zaten ildi.)
* mecliste: “mesut yılmaz iktidarsızdır.” (istikrarsızdır demeye calışıyor.)
* cenab-ı allah'ı size emanet ediyorum. (sizi cenab-ı allah'a emanet ediyorum.)
* haydar aliyev icin haydar ali bey
* deccal değil yılmaz olsan ne farkeder? (yılmaz değil deccal olsan ne farkeder demek istiyor.)
* bu hukumet acıkca bir halusu... hasulu... halasu... hasusu...(halusinasyon demeye calışıyor)
* mubarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun.
* Sekiz yil Ozal a verdiniz, onun iki yilini ananiza verin, o zaman Turkiye sahlanir.
* Diyarbakır`ı Doğu Avrupa`nın incisi yapacağım
* Trabzonlular`a `Sevgili Samsunlular` diye seslenen Ciller, Trabzon`u Akdeniz`in incisi yapacağım dedi.
* Diyarbakır`ı Doğu Avrupa`nın incisi yapacağım

tansu ciller: tc
meraklı kalabalık : mk

tc: yedi yedi daha ne edeerr??
mk: ondoort
tc: haayyııırr... yedi yedi daha ne edeeer?
mk: ?? kırkdokuuzz
tc: haayııırr.. bugun gunlerden neee?
mk: cumartesiiii
tc: haayııırr.. bugun ayın kacııı??
mk: yedisiii
tc: aylardan neee?
mk: temmuuuuzz
tc: yedi yedi daha ne edeerr?
mk: ??? ( yalovalilara 77. il olduklarini mujdelemeye calisiyor)

Suleyman Demirel

* ya neresini sıksaydım? (ecevit'in elini sıktığı zaman gazetecilerin sorularına karşılık.)
* biz kışın bulgaristan'dan doğal gaz alıyoruz yazın onlar veriyor.
* ege bir yunan golu değildir, ege bir turk golu de değilidir. binaenaleyh ege bir gol değildir.
* benzin vardı da ben mi ictim.
* dort kaz teslim etsen, akşama ucunu kaybedip gelir (1980 oncesinde bulent ecevit’e)
* gap'ı kimseye gap diye gaptırtmam.
* memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, cok buyuk bir park yaptırır hep beraber icinde otururduk.
* su daha değerli olduğundan petrol cıkan kuyulara cimento ve cıva doldurulmasını bizzat ben istedim.
* turban ile okumak isteyenler arabistan’a gitsinler.
* turkeş turk cocuğu, ecevit halk cocuğu, erbakan musluman cocuğu,biz o.......cocuğu muyuz?
* turbun buyuğu heybede.
* MİT gizli saklı işler yapan bir teşkilat değildir.
* verdimse ben verdim.(ilksan ile ilgili kemal ılıcak'a verilen paralarla ilgili yolsuzluk haberi uzerine suc ustu yakalanınca demiştir.)
* Ben gelemiyorum ama sapkami yolluyorum (Katilamadigi bir toplantiya cam fanus icinde sapkasini yollamisti)

Bulent Ecevit

* Biz bu bolgede barış değil savaş istiyoruz
* erken secim olmasaydı 2084´e kadar iktidarda kalacaktık.
* "Afgan Genel Muduru" (Afganistan Başbakanı'na yanlışlıkla boyle hitap etti)
* Ben 1960′larda calışma bakanlığı yapmıştım. Yani tam hatırlamıyorum ama 1995′e kadar surdu bu gorevim
* Hatay lilara yasadiklari deprem felaketi icin gecmis olsun diyorum ( yasanan sel feleketi sonrasi)

Erdal Inonu

* "Aman olme bir oy gider" ('Seni sevmeyen olsun' diyen vatandaşa cevabı)
* Evde “Erdal yetiş fare var!” diye cığlığı basan eşine " Bana ne Sevinc, ben kedi miyim?"
* Kars ve Van mitinglerinden Ankara’ya donuyordur. Sivas uzerinde ucağın pilotu acıklar:
- Efendim Ankara semaları kapalı. Kirli bulutlar var. İnişimiz cok guc olabilir.
On koltukta gazete okuyan İnonu’nun cevap verir:
- Hic bir şey olmaz merak etmeyin. Ankara Belediye Başkanı Karayalcın cok calışkandır. O kirli bulutları hemen temizler!

Necmettin Erbakan

* Bizim icin kactı diyor melunlar, oysa biz zayıflamak icin gittiydik ( İsvicre donuşu)
* Refah bu ordudur. Butun gucunle bu ordunun buyumesi icin calışacaksın. Calışmaz isen patates dinindensin.

Turgut Ozal

* Benim memurum işini bilir ( memura zam yapamayinca soylemisti, rusveti yasallastiran soz olarak kabul edildi)
* Biraz da kucuk Turgut'la oynasınlar
* Bir koyup uc alacağız ( korfez savasinda)

Kenan Evren

* Cankaya'yı artık bırakıyorum. Biz hevesimizi aldık. Hevesliler gelsin.
* Evleniyorum diye dedikodu cıkarmışlar. O dedikoduyu cıkaranı bir yakalarsam 12 EYLUL'den beter yapacağım
* Anababaların yuzde 90'ı DİN DERSİNİN mecburi olmasını istiyor. Geri kalan yuzde 10'u da ciddiye almadığımız icin dersi mecburi yaptık.
* Komunist Parti kurulmasına karşı değilim.
* Asmayalimda besleyelim mi?
* Ataturk filminin kuru olmaması lazım. İcki sofrası da olmalıdır.
* Kurt diye birsey yoktur, dogudaki insanlarimiz karli havalarda giydigi ayakkabilarin cikardigi kart kurt sesi vardir.

Eklemeye devam edecegim