[h=1]Fethiyespor PFDK'da![/h][h=2]Ziraat Turkiye Kupası 4. tur macında oynanan Fenerbahce macının seremonisine "Yuce Ataturk" yazılı tişortlerle cıkan Fethiyespor, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.[/h]

TFF’den yapılan acıklamada, futbol sahalarının tum dunyada yalnızca futbol oynanan ve izlenen alanlar olmasının hedeflendiği ve TFF’nin de bağlı olduğu uluslararası spor orgutlerinin, bu hedefe ulaşmak icin evrensel mahiyette ceşitli ilke ve kurallar benimsediği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Bununla birlikte, Fethiyespor Kulubu’nun Fenerbahce ile oynadığı Ziraat Turkiye Kupası musabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha icinde hepimizin milletce sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak icin kullandıkları gorulmuştur. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mumkun olmadığından, konuyla ilgili dosya PFDK’ya sevk edilmiştir. Bu konuda kuluplerimizin gerekli hassasiyet ve ozeni gostereceğinden emin olmakla birlikte, yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin surecinin başlatılacağını belirtmek isteriz."

Fethiyespor'un PFDK'ya sevk edilmesi, sosyal medyada buyuk yanku uyandırdı. İşte sosyal medya kullanıcılarının Fethiyespor'a verdikleri destek tweetleri:

*#Fethiyespor "Yuce Ataturk" tişortleri nedeniyle PFDK'ya sevkedildi!!!!! Yazıklar olsun #YanındayızFethiyespor !!!

*YUCE ATATURK Tişortuyle cıktılar diye, Fethiyespor Pfdk'ya sevk edilmis. Yazıklar olsun be! Başka soylenecek laf bulamıyorum ben. Yazık...!

*Fenerbahce macına 'YUCE ATATURK' yazılı t-shirtlerle cıkan Fethiyespor'u PFDK'ya sevk eden TFF yi KINIYORUZ

*Beşiktaşlıyım. Ama bunyesinde Ataturk sevgisi taşıyan her takım benim icin ozeldir. Fethiyespor bundan boyle ikinci takımımdır.

*Fethiyesporun Yanındayız Fethiyespor Sahipsiz Değildir

*Fenerbahce macına "Yuce Ataturk" yazılı tişortlerle cıkan Fethiyespor, PFDK'ya sevk edildi." Şaka değil gercek..

*Bir millete can veren aziz ellerin hergun bin kez opuluyor Yuce ATATURK yuce TURK yanındayız @fethiyespor

*"Yuce Ataturk" tişortleriyle Fenerbahce macına cıkan Fethiyespor'u bu nedenle disiplin kuruluna sevk eden TFF'yi şiddetle kınıyorum!

*Gonullerin takimisin sen artik! #direnfethiyespor #fethiyespor

*Van'a gonderilen atkılar sebebiyle ceza alan Beşiktaş'a şaşıramıyorsak Fethiyespor'un ceza alma olasılığına da şaşırmamak lazım.

*Kış gunu Van icin soyundugumuzda da atkilar icin ceza yemedik mi?
Fethiyespor icin şaşırmak anlamsız.

*Bir FB taraftarı olarak Fethiyespor'a ceza kesmenizi kınıyorum! #YanındayızFethiyespor

*#Fethiyespor onurumuzdur...

*Sonuna kadar #YanındayızFethiyespor

@fethiyespor Savunma verin veya vermeyin İstanbul'u fehtettinizKalbimizde FETHİYE.sonuna kadar arkanızdayız

*Fethiyespor'lu oyuncuların YUCE ATATURK yazılı t-shirtleri Pfdk'lık olmuş.Yorum sizin..

*Fethiyespor Yuce Ataturk pankartı yuzunden ceza yemis.. Vayy ulkemin haline! #YuceAtaturk

*Van icin sahaya atkı atan cArşı'ya ceza veren onursuzlar şimdide gozunu sahaya 'Yuce Ataturk' yazısıyla cıkan Fethiyespor'a dikti.

*Bir Fenerbahceli olarak bizim yapmadığımızı yapan FETHİYESPOR'lu oyuncu ve yoneticilerin #direnfethiyespor #YanındayızFethiyespor

*Fethiyespor pfdkya sefkedılmıs bence tum takımların bu hafta Yuce Ataturk tişortuyle saha cıkması gerek koyun tepkınızı

*Seni PFDK'ye sevk eden TFF'ye inat; yureğine teşekkurler!

*Fethiyespor maca boyle ciktigi icin Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmis. Yanindayiz Fethiyespor.

*Van icin sahaya atkı atan cArşı'ya ceza veren onursuzlar şimdide gozunu sahaya 'Yuce Ataturk' yazısıyla cıkan Fethiyespor'a dikti.

*#YanındayızFethiyespor Renksiz ve Ruhsuz Soylemler Yerine Yazılı Eylem Yapan Fethiyespor'a TEŞEKKURLER...

*Fethiyespor yalnız değildir !

*Ben doğma buyume Galatasaraylıyım. İkinci takımım artık FETHİYESPOR! #direnfethiyespor

*Fethiyespor, "Yuce Ataturk" yazısı nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiş... BU YİĞİTLERİN YANINDAYIZ !

*Fethiyespor YUCE ATATURK yazılı tişortle sahaya cıktı diye disiplin kuruluna sevk edilmiş. AYIP !!

radikal