ANTALYA - Antalya Lisesi'nde gorev yapan 11 oğretmen, 3.5 yıl once aileleriyle birlikte duzenledikleri piknikte mangal yapıp, rakı icti. Oğretmenler, tatil gununde duzenledikleri bu etkinliğe ilişkin de Facebook sayfalarında fotoğraf paylaştı. Aradan 2.5 yıl gectikten sonra ise Yeni Akit Gazetesi'nde oğretmenlerin fotoğrafıyla 'Lisede Ahlaksızlık' başlığıyla bir haber yayınlandı.

Oğretmenlerin oğrencilerle birlikte alkol aldıkları, fotoğraflara gore oğrencilerle birlikte pikniğe giden oğretmenlerin alem yaptıkları iddiaları uzerine Milli Eğitim Mudurluğu de inceleme başlattı.

SORUŞTURMAYA GEREK YOK
İl Eğitim Denetmenleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, Antalya Lisesi'nde gorev yapan bir grup oğretmenin 12 Haziran 2010 tarihinde dinlenmek ve eğlenmek amacıyla Buyukcaltıcak piknik alanına aileleri (eşleri, cocukları, anne ve babaları) ile birlikte gittikleri, bu pikniğe okul oğrencilerini kesinlikle goturmedikleri, olayın okul oğrencileri ile hicbir ilgisinin olmadığı, oğretmenlerin hafta sonu kendi aralarında yaptıkları bir gezi olduğu anlaşılıp, yapılan bu araştırma ve inceleme sonucunda oğretmenler hakkında herhangi bir soruşturmaya gerek olmadığı kararı verildi.

5 OĞRETMENE 7 BİN 500 TL

Buyuk bolumu Eğitim-Sen uyesi olan oğretmenler ise sendika avukatları aracılığıyla Akit Gazetesi aleyhine, kişilik haklarına saldırı gerekcesiyle 5'er bin lira tazminat talebiyle dava actı. 5 oğretmenin actığı dava, bugun Antalya 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sonuclandı. Mahkeme Akit Gazetesi'ni, 5 oğretmene kişilik haklarına saldırı olarak 1500'er TL'den toplam 7 bin 500 TL tazminat odemeye mahkum etti.

Diğer yandan aynı habere yonelik Eğitim-Sen'in, oğretmenler adına gazetenin yazı işleri muduru aleyhinde actığı ceza davası da Bakırkoy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde suruyor.

'SALDIRILARA SESSİZ KALMAYIZ'
Mahkeme kararının da oğretmenlerin kişilik haklarına saldırı yapıldığını ve oğretmenlerin haklılıklarını ortaya koyduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sonmez, "Bu tazminat davası Akit Gazetesi'nin yayın politikasına buyuk bir tokattır. Uyelerimize donuk bu tur saldırılara sessiz kalmayacağımızı vurgulamak istiyorum" dedi. (Mehmet CINAR/DHA)

Kaynak : Rakı icen oğretmene Akit gazetesi tazminat odeyecek - Turkiye Haberleri - Radikal

Rakı icmek dininizce gunah, haram sayılabilir de başkasının rakı icmesi nasıl bir ahlaksızlık olabilir ki? Cıldırıcam. Ahlak kurallarını da şekillendirmeye başladılar. bu ulkede alkol tuketim oranları ortada, icmeyi seven bir toplumuz aşikar. Sen nasıl bu ulkenin coğunluğuna bu etiketi yapıştırırsın. Bir kere kimsenin dindarlığına laf edemezsin rakıyla gorsen bile. Ama ahlakına hic edemezsin ikisi apayrı kavramlar. Ben ahlaklı olmak icin musluman olmak, dini emirlere uymak zorunda mıyım?