AK Parti Milletvekili Hakan Şukur, AK Parti'den istifa ettiğini acıkladı. İstifasıyla ilgili yazılı acıklama yapan Şukur, " AK Parti’den uzulerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum. Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hurmetlerimi sunuyorum." dedi.

Şukur'un yazılı acıklaması şoyle: "Son gunlerde yaşanan ve vicdan sahibi herkesi derinden uzen bir kısım gelişmeler uzerine aşağıdaki acıklamayı yapma zarureti hÂsıl oldu. Oncelikle şunu ifade etmeliyim ki politika benim hicbir zaman birinci onceliğim olmadı. Ama Sayın Başbakan’ın samimi davetini geri cevirmek temsil ettiği makama ve şahsına olan saygımdan oturu yakışık almazdı. Ailemin de destek ve dualarını alarak Sayın Başbakan’ın davetini kabul ettim. Ak Parti son 11 yılda Turkiye’de cok onemli başarılara ve reformlara imza attı. Ancak dersanelerle başlayan surecte takınılan anlamsız tavırlar pek cok vicdan ehlini rencide etti.

Turkiye’de eğitimin halledilmesi gereken onlarca problemi varken, sanki sorunun tek kaynağı dersanelermiş gibi gostermek hakperest bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşım tarzı partinin 11 yıldır temsil ettiği cizgiyle ortuşmemektedir. Daha once, gosterilen tepkilerden oturu bazı kararlarından donme erdemi gosteren Sayın Başbakan’ın bu konudaki butun ısrarlı anlatımlara, sitemlere ve taleplere kulaklarını tıkamasını anlayabilmiş değilim.

Dersaneler konusunun samimi insanların taleplerine kulak verilerek olumlu bir noktaya geleceği umidini bugune kadar besledim. Bunu beklerken dersanelerin benim de bulunduğum bir ortamda KCK yapılanmasına benzetilmesi ve ozur dilenmek bir yana bu acıklamalara Sayın Başbakan ve parti yonetimi tarafından bir tepki verilmemesi vicdanımı derinden yaralamıştır. Bu tartışmanın daha sonra başka alanlara cekilmesi de hic hoş olmamıştır.

Ben yirmi seneden fazla bir suredir hizmet hareketini ve Muhterem Hocaefendi’yi tanıyor ve seviyorum. Referandum başta olmak uzere milletin hayrına gordukleri butun meselelerde hukumeti var gucleriyle destekleyen, kapı kapı dolaşıp insanları ikna eden, yurt dışından binlerce insanı fedakÂrca oy kullanmaları icin taşıyan, AK Parti kapanmasın diye dualar eden bu samimi insanların şimdi duşman muamelesine tabi tutulması en hafif tabirle vefasızlıktan başka bir şey değildir.

Dersaneleri kapatılan, mensupları devlet dairelerinden tasfiye edilen, parti yoneticilerimiz tarafından ahlaksızlık olarak nitelenen fişlemelere ve baskılara maruz kalanlar bu milletin evlatlarıdır. Buna rağmen bu insanların sanki karanlık işler icinde olduklarını ima eden yayınlar, bu yonde atılan iftiralar, ithamlar maalesef bir aymazlık orneği olarak tarihe gececektir. Hele yeni yeni tedavule sokulmaya calışılan 'orgut' kelimesinin bu gonulluler hareketi icin kullanılmaya calışılması amacın sadece dersaneleri kapatmak olmadığı duşuncesini de akıllara getirmektedir.

Bazı cevrelerce moda bir tabir haline getirilen, 'Bazıları rahatı gorunce değiştiler' ifadesiyle hizmet hareketi mensuplarının kastedildiğine dair yorumlar yapıldı. Ben Sayın Başbakan’ın boyle bir kasıt icinde olacağına ihtimal vermek istemiyorum. Ama bu yorumlar doğruysa milyonlarca fedakÂr insanın hakkına girilmiş olmaktadır. Dunyanın dort bir yanında milletimizi, bayrağımızı temsil adına karın tokluğuna bir bursla, dunyevi hicbir beklentiye girmeden hizmet veren insanlar mı rahatı bulmuşlardır. Ya da yirmi metrekarelik hasırla kaplı odasında on beş senedir gurbet hayatı yaşayan ve ziyarete gelen misafirlerin ağırlandığı vakıf binası bir kısım medya tarafından insafsızca 'malikÂne' gibi sunulan Muhterem Hocaefendi mi rahatı bulmuştur? Hayatı boyunca dinine, milletine ve insanlığa hizmetten başka bir gayesi olmayan bu mustesna gonul insanını olmadık iftiralarla, ithamlarla karalamak, gonlunu yaralamak ehl-i imanın ve insaf sahibi hicbir insanın gonulden onaylayacağı bir tutum değildir.

Bu millete ve insanlığa hizmet etmekten başka amacı olmayan bu hareketin milyonlarca gonullusunden biri olarak hizmete ve Muhterem Hocaefendi’ye karşı takınılan hasmane tavırları, atılan mesnetsiz iftiraları, yapılan butun hakaretleri ben uzerime alıyorum. Beni tanıyan herkes, ozellikle Sayın Başbakanımız bilir ki, siyasi hayatım boyunca hicbir dunyevi beklenti icinde bulunmadım. Şahsım, ailem ve yakınlarım adına hic kimseden herhangi bir talebim olmadı. Amacım sadece eğer bir faydam olursa doğru işler yaptığını duşunduğum bu siyasi harekete mutevazı bir katkı sunmaktı. Fakat bu noktadan sonra bunun mumkun olmadığı da ayan beyan ortadadır.

Ayrıca dost bildiğim pek cok cevrenin bu 'cemaati bitirme' korosuna gonullu ya da baskıyla katılmış olduklarını veya hic ses cıkarmadıklarını goruyorum. Bu da maalesef beni derinden uzmektedir. Hocaefendi’yi defalarca ziyaret eden, toplantılarına, olimpiyatlarına katılan, iyi gunde hizmete ovguler yağdıran insanların bir anda susmaları oldukca şaşırtıcıdır. Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu benden daha iyi bildiklerine inandığım bu dostların yapılan haksızlıklara, atılan iftiralara karşı tavır almak yerine sessizliği tercih etmeleri anlaşılır gibi değildir. Gerek gazeteci, gerek ilim adamı, gerek din adamı veya milletvekili, bakan, burokrat vesaire, kim olurlarsa olsunlar o insanlardan bir kacının en azından ortamı yumuşatmak ve bu yanlıştan donulmesini sağlamak icin yureklice cıkıp tavır belirtmelerini beklerdim. Ama maalesef sınırlı sayıdaki insaflı ve vicdanlı kanaat onderinin ve gazetecinin dışında bu yurekliliği gosteren de olmadı.

Acıklayacağım bu karardan sonra şahsıma yonelik bir kısım karalama kampanyalarının da başlayacağını biliyorum. Sporculuk hayatımdan beri, benzerlerini defalarca yaşadığım bu duruma alışkınım. Daha 2002 yılında merhum M. Ali Birand’a 32. Gun programında Hocaefendi’yi sevdiğimi soylemiş ve bunun bir suc olduğu algısını oluşturmak icin DGM’de ifadeye cağrılmıştım. İfademde de soylediğimi inkÂr etmeden aynı duygularımı belirtmiştim. Bugun de duşuncemde hicbir değişiklik olmamıştır. Bu duygularla acıklamama son verirken buyuk umutlarla girdiğim AK Parti’den uzulerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum.

Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hurmetlerimi sunuyorum."

Kaynak :Hakan kr AK Parti'den istifa etti - Hrriyet GNDEM