İstanbul Kadıkoy Meydanı'nda duzenlenen İstanbul Kent Mitingi'ne polis biber gazı ve tazyikli suyla mudahale etti.

Sabah erken saatlerden itibaren vatandaşlar miting alanına gelmeye başladı. Mitinge katılanlar başta orman alanlarının imara acılması ve kentsel donuşum olmak uzere "Yağmaya karşı haydi İstanbul'u savunmaya sloganıyla" hukumetin uygulamalarını protesto ediyor.

Son gunlerine en onemli gundem maddesi olan 17 Aralık yolsuzluk ve ruşvet operasyonu da mitinge katılanların slogan ve pankartlarında yer buldu.

Miting devam ederken polis saatr 14:30 civarında bazı gruplara biber gazı ve tazyikli suyla mudahalede bulundu.

BU YOLLAR KAPALI
İstanbul Emniyet Mudurluğu'nden yapılan acıklamaya gore, bugun duzenlenen toplantı sona erinceye kadar saat 09.30'dan itibaren Rıhtım Caddesi tamamen trafiğe kapalı tutulacak. Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar olan yol ile Soğutluceşme Caddesi'nden rıhtıma inen ara sokaklar da trafiğe kapatıldı.

Taşkopru, Kışla, Orgeneral Şahap Gurler ve Albay F. Sozdener caddelerinde ise ihtiyac duyulduğunda trafik akışı kesildi. Kadıkoy Belediyesi onunden Soğutluceşme Caddesi istikameti ve Rıhtım Caddesi'ne inen butun ara sokaklar da trafiğe kapalı.

Trafiğe kapanan yollar nedeniyle suruculer icin alternatif guzergahlar belirlendi. Buna gore, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akımı, Burhanfelek Caddesi'nden E-5 ile Behicbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yonlendiriliyor. Soğutluceşme Caddesi'nden gelen trafik akımı da Altıyol Boğa Meydanı'ndan rıhtıma inmeleri engellenerek Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine aktarılıyor.

Modadan gelen trafik akımı, Muhurdar Kavşak'tan geri cevrilirken, Kadıkoy Belediyesi onunden gelen akım da minibus yolu istikametine yonlendirildi.

Kadky'de Byk stanbul Mitinginde olay - Hrriyet GNDEM