OYUN BİTİYOR. ŞAH DA PİYONDA AYNI KUTUYA!

“Mac ortasında kural değişmez” de, millete mac yaptırma!
Topa ayakla vurmak gerekirken, elinle mudahale et, kırmızı kart gosteren hakemi oyundan at, hatta “vatan haini, ceteci” ilan et!

*

Bu işlere ta geldikleri zaman başlamışlardı.
Bir Maliye Bakanları vardı. Kemal Abi! Kemal Unakıtan.
Hakkında “naylon fatura” iddiaları vardı, yasayı değiştirdiler, kurtuldu.
Başbakan, bircok bakan, milletvekilleri hakkında da davalar vardı. “Mac yapılırken” elle oynadılar, yasaları değiştirdiler, kurtuldular.
Şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ile merhum Erbakan hakkında “Trilyonluk usulsuzluk” davası vardı.
Erbakan mahkum oldu, Gul Cumhurbaşkanı!..

*

Daha sonraları, “fakir fukara, garip gureba” edebiyatı surerken, Deniz Feneri E.V. yolsuzluğu patladı.
Almanya’da mahkûm oldular, Turkiye’de ise, soruşturan savcılar tutuklandı!

*

Gezi Olaylarında tum Turkiye ayağa kalktı.
Ama milletin anasını ağlattılar.
Kadınlar ve genc kızlar dÂhil yaşlı genc demeden herkese polis zulmu uyguladılar, gaz sıktılar, copladılar, “tecavuz ederiz” iddiaları dosyalara girdi.
Başbakan hicbir polisi gorevden almadığı gibi, “Polisimiz destan yazdı” dedi.
Şimdi, 4 AKP’li bakan ile 3 AKP’li bakan oğlu hakkında buyuk “Yolsuzluk ve ruşvet” operasyonu yapılınca ayağa fırladılar:
“Bizden habersiz bu iş nasıl yapılır? Devlet icinde cete var!”
Demek ki, daha once Ataturkcu aydınlara, gazetecilere, komutanlara yapılan operasyonlar hep sizin kontrolunuzde idi!
Demek ki, “Adalet, yargı bağımsızdır” sozunuz buyuk bir yalandı!
Şimdi oklar kendilerine donunce, “Hesap verecekler” demeye başladılar.
Ama –ilk aşamada- hesap verenler “hırsız” değil, “polis” oldu!...
Operasyona katılan (belki de katılmayan) polis şefleri, mudurleri patır patır gorevden alınıyor!...

*

Yıllar once yazmıştım:
“Dinleyeni de dinlerler!”
Başka bir yazımda da Kızılderili atasozunu hatırlatmıştım:
“Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı belirler. Sular yukselirken balıklar karıncaları, sular cekilirken ise karıncalar balıkları yer!” (Bakınız: “Sen Uyu Beni Bekleme Turkiye” kitabım.)
Herkes birbirini dinlemiş, herkes birbirini yemeyi beklemiş!
Elinde su tabancı olup da birbirine surekli su sıkan cocuklar gibiler. Kimin kime namluyu doğrulttuğu belli değil.

*

Bu gelişmeler olurken onemli bir şey oldu, unlu “28 Şubat Davası”nda hic tutuklu kalmadı. Cevik Bir ve Erol Ozkasnak dÂhil son 5 kişi tahliye edildi, tutuksuz yargılanacaklar.

*

Ataturkculere operasyonlar yapılırken yazılarımla cok uyarmıştım.
“Oyun bitince, şah da piyonda aynı kutuya konur!”
Geldiğimiz noktada durum daha da vahim.
Kendisini şah sananların aslında “kuresel piyonlar” olduğu ortaya cıktı. Bir kez daha…
Şimdi, oyun bitiyor, kendisini şah sananlar ile piyon olanlar aynı “ayakkabı kutusuna” konuyor…

*

GUNUN SOZU:
Vallahi, hırsızlığı sabit olan Mahzum kabilesinden Fatıma değil, kızım Fatıma bile olsa, ayrım yapmaz ve cezasını verirdim! – Hz. MUHAMMED

(Yurt Gazetesi, 21.12.2013, Cumartesi)

Ceviz Kabuu - Hulki Cevizolu