Kayseri’nin Develi ilcesinde beslenme dersinde arkadaşıyla birlikte cop atmaya gittiği icin nobetci oğretmen tarafından kulağı cekildiği iddia edilen 9 yaşındaki cocuğun kulağı yırtıldı.
Olay Kayseri’nin Develi ilcesindeki Ataturk İlkokulu’nda meydana geldi. İddiaya gore beslenme dersinde arkadaşıyla birlikte cop atmaya gittiği icin nobetci oğretmen tarafından kulağı cekilen Eylul A.’nın (9) kulağı yırtıldı. Kulağında 6 santimetrelik yırtık tespit edilen cocuğun kulağına 11 dikiş atıldı. Baba Cuma Ali A. Ataturk İlkokulu’ndan ’kızınızın kulağında yırtık var’ diye haber geldiğini ve hemen okula gittiğini soyleyerek, "Okula gittiğimde, kızımın beslenme dersinde meyve suyunu cope atmak icin kalktığını, bunu goren nobetci oğretmenin de kızımın ve arkadaşının kulağını cektiğini ve kızımın kulağını yırttığını oğrendim. Kızımı hemen Develi Devlet Hastanesi’ne goturdum. Burada kızımın kulağında 6 santimetrelik bir yırtık tespit edildi ve 11 tane dikiş atıldı" dedi.

Yaşanan olayla ilgili olarak savcılığa ve Develi Kaymakamlığı’na şikayette bulunduğunu soyleyen baba Cuma Ali A., şu ana kadar oğretmen ile ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığını belirterek, "Kızım bu olaydan sonra cok korktu. Oğretmen hala gorevine devam ettiği icin kızımı okula gonderemiyoruz. Oğretmenle hic konuşmadık. Ne aradı, ne sordu. Bir ’gecmiş olsun’ bile demedi. İlce Milli Eğitim Muduru, okul muduru ve sınıf oğretmeni arayarak gecmiş olsun dileklerini ilettiler. Ama olayı gercekleştiren oğretmenden bir ozur bile duymadık" diye konuştu.

Kulağında yırtık tespit edilen ve 11 dikiş atılan Eylul A. ise, "Arkadaş ile beslenmemizi yedikten sonra elimizdekileri cope atmaya gittik. Oğretmen geldi ve bize kızdı. Biz de copu attıktan sonra geri donerek yerimize oturduk. Arkamızdan gelen oğretmen ikimizin de kulağını aynı anda cekti" diyerek olayı anlattı.

İl Milli Eğitim Muduru Bilal Yılmaz da olayla ilgili yaptığı acıklamada, hem idari hem de adli yonden soruşturmanın başlatıldığını ve yargılama surecinin sonucunda Milli Eğitim Mudurluğu olarak karar vereceklerini belirtti. İHA