[h=1]Son sozu 'Anne beni kurtar' oldu[/h]
[h=2]Sakarya’nın Adapazarı ilcesinde dun sabah yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden 6 yaşındaki Muhammet Ali Capa’nın olduğu noktada mahalleli yolu trafiğe kapattı[/h]

İHA
Kazada bacakları kırılan 5 aylık hamile anne Hayriye Capa da olay yerine gelerek gozyaşlarına boğuldu. Yolun trafiğe kapatılmasına sinirlenen bazı suruculer ile mahalleli arasında arbede yaşandı.

Dun sabah 09.30’da annesi ile birlikte kaldırımda beklerken 17 yaşındaki ehliyetsiz surucunun carparak olumune sebebiyet verdiği Muhammet Ali Capa bugun toprağa verildi. Adapazarı Turan Caddesinde meydana gelen kazanın ne ilk ne de son olacağını belirten mahalle sakinleri, Turan Caddesini trafiğe kapattı. Eyleme kazada 6 yaşındaki oğlunu gozleri onunde kaybeden 5 aylık hamile anne Hayriye Capa da katıldı. Mahalle sakinlerinin yardımıyla kazanın olduğu yere getirilen Hayriye Capa, kırılan iki bacağına rağmen oğlunu son gorduğu yerde oğlunun kanlarına bakarak gozyaşlarına boğuldu.
Hayriye Capa, gozyaşları icinde olayın nasıl olduğunu anlattı. Elinde tuttuğu fotoğrafları opup koklayarak vucudundaki yaralara aldırış etmeden soğuk havada seslerini duyurabilmek icin eyleme katılan anne Hayriye Capa, oğlunun son sozlerinin “Anne beni kurtar” olduğunu ağlayarak anlattı. Anne Capa, kalktığında oğlunun kanlar icinde yattığını soyleyerek, “Seslendim ses vermedi bana. Araba yol icinde 3 kez dondu ne olduğunu anlayamadık. Kaldırımdayken geldi carptı bize. Bir de Nazlı’mız olacak onun adını da oğlum koymuştu. Kardeşim olacak diye seviniyordu. Goremeden gitti yavrum” diye ağladı.

Mahalle esnafından Mehmet Alemdaroğlu kaza anını şoyle anlattı:“Sabah 09.30’da bir gurultu ile dışarı cıktık şahin marka bir araba bizim dukkanın sundurmasını yıka yıka cocuğu altına alarak vurmuş. Biz cocuğu arabanın altından aldık. Burada hergun 2-3 kaza oluyor. En azından buraya set, ışık yapılmasını istiyoruz. Yetkililere gittiğimiz de herkes bizi başkasına yonlendiriyor. Surucu 17 yaşında ehliyetsiz. Burada lastik kontrolu yapılacağına ehliyet kontrolu yapılsın.”
Mahalle halkı yola cektikleri barikatların onune oturarak Turan Caddesini trafiğe kapattı. “Yola ışık istiyoruz”, “Başka canlar yanmasın” diye feryat eden mahalle sakinlerinin tepkilerini bazı suruculer gormezden gelerek trafiğe kapatılan yoldan gecemeyince kaldırımdan gecerek yollarına devam etti. Bazı suruculerle mahalle sakinleri arasında yaşanan arbedede yumruklar konuştu. Yaşanan arbede sırasında bazı mahalle sakinleri baygınlık gecirdi. Suruculerin 5 dakikalık bir eyleme bile tahammulleri olmadığını anlatan mahalle sakinleri yola biran once cozum bulunmasını istedi. Dun meydana gelen kazanın izleri hÂla tazeliğini korurken, mahalle halkı yola set, ışık yapılana kadar eylemlerine devam edeceklerini soyledi.
Olay yerine gelen emniyet gucleri ise mahalle sakinleri ile konuşarak kendilerine hak verdiklerini ancak yasal olmayan bir eylem yapıldığını ve yolun trafiğe acılmasını istedi. Mahalle sakinleri de yaklaşık 1 saat suren yol kapatma eylemini olaysız sona erdirdi.

kaynak:Son sozu 'Anne beni kurtar' oldu - Milliyet Haber