Konya'da, henuz nufusa bile kayıt edilmemiş olan 40 gunluk Ayaz bebek, emzirmek icin uyanan annesi tarafından olu bulundu. Otopside zaturreden olduğu anlaşılan Ayaz bebeğin annesi, 2 cocuğu ile birlikte camları kırık olduğu icin naylonla ortulu tek odalı kerpic evde kalıyordu.
KONYA - Konya'nın Ereğli İlcesi'nde henuz nufusa kayıt ettirilmeyen 40 gunluk Ayaz bebek, emzirmek icin uyanan 21 yaşındaki annesi Maviş Eşme tarafından yattığı yerde olu bulundu. Ayaz, bebeğin yapılan otopsisinde zaturreeden olduğu anlaşıldı. 2 cocuğu ile birlikte camları kırık olduğu icin naylonla ortulu tek odalı kerpic evde kalan Maviş Eşme'nin, cevreden topladığı odunlarla ısınmaya calıştığını belirten yakınları, Ayaz bebeğin de soğuktan zaturre olarak olduğunu one surdu.
Taşbaşı Mahallesi Elmacı Sokakta 2 katlı kerpic evin ikiye bolunmuş olan tek odalı bolumunde oturan ve eşi askerde olan 2 cocuk annesi Maviş Eşme, dun gece saat 03.30 sıralarında bebeği Ayazı emzirmek icin uyandı. Maviş Eşme, henuz nufusa kayıt ettirmediği oğlunu yatağında hareketsiz halde bulunca cığlık atmaya başladı. Bunun uzerine ust katta oturan eşinin akrabası 59 yaşındaki Şevket Gezici ve ailesi geldi. Bebeğin nefes almadığı ve olmuş olduğunu saptayan aile, sabah defin işlemleri icin 2 Nolu Sağlık Ocağına giderek olum raporu almak istedi.
Eve gelen sağlık gorevlileri, vucudunda herhangi bir yara, darp ve boğulma izi bulunmayan bebeğin olumunden şuphelenmeleri uzerine polis haber verildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ayaz bebeğin cesedi, otopsi yapılmak uzere Konya Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
CAMLARI KIRIK ODADA KALIYORLAR
Cocukları 2.5 yaşındaki Berat Ulak ve Ayaz ile tek odalı kerpic evde kalan Maviş Eşmenin dini nikahla yaşadığı eşi Onur Ulakın Canakkalede vatani gorevini yaptığı belirtildi. Maviş Eşmenin cocuklarıyla kaldığı odanın pencere camlarının bir bolumu kırık olduğu icin naylonla orttuğu goruldu. Eşmenin bitişiğinde oturan uvey ablası NeclaGenc ve ust katta oturan eşinin akrabası Şevket Gezicinin yardımıyla gecimini sağladığı belirtildi.
Konya Dr. Faruk Sukan Doğum ve Cocuk Hastanesi Morguna kaldırılan Ayaz bebeğin, yapılan otopsisinde zaturreden olduğu anlaşıldı.
ODUN BULURLARSA YAKIYORLARDI
Maviş Eşmenin uvey ablası Necla Genc, yeğeni Ayazın, soğuktan uşuduğu icin olduğunu soyledi. Gecimini kağıt toplayarak sağlayan Genc, Kız kardeşimin eşi askerde. Bizlerin yardımıyla gecimini sağlıyor. Devletten her hangi bir yardım almıyor. Cevreden odun bulursa onları getirip, sobada yakarak iki cocuğunu ısıtmaya calışıyor. Battaniyeye sarılı olmasına rağmen evin camlarını bazıları kırık olduğu icin Ayaz uşumuş. Tabii annesi ve biz de bunu fark edemedikdedi.
DEVLET YARDIM ELİNİ UZATMIYOR
Yazın tarım işcisi olarak calıştıklarını, kışın da kağıt toplayarak gecimlerini sağladıklarını belirten Şevket Gezici ise, şunları soyledi:
"Biz Adanadan geldik. Yazları tarlada hep birlikte calışıyoruz. Kışın da kağıt toplayıp satıp gecimizi sağlıyoruz. Maviş Eşmenin kocası askerde. Bizlerin yardımıyla geciniyor. Gorduğunuz gibi kaldığımız evlerin coğunun camı kırık. Ust katta ben 150 lira kira veriyorum. Maviş Eşme ile uvey kardeşi ve eniştesini kaldığı birince kat icin de 140 lira kira veriyorlar. Mavişin kirasını eniştesi karşılıyor. İş veren yok, okur yazarımız yok. Evimizde komur yok. Devlet yardım elini uzatmıyor.
DHA
Kaynak : 40 gunluk Ayaz bebek zaturreden oldu - Turkiye Haberleri - Radikal
Bu da ekşisozluk Ebru Gundeş başlığından bir alıntı :
cumhuriyet tarihinin en buyuk vurgununu yapan adamın karısı.
ebru gundeş, az once programda "dilerim bu kara gunler cabuk gecer cunku cocuğumun incinmesini istemiyorum" dedi. her birinin cebinden 3221 tl para calınan seyirciler, alkışlarıyla destek oldular.
bu ulkenin başka bir noktasında ise maviş eşme'nin 40'ı cıkmamış oğlu ayaz, camı olmadığı icin cercevesi naylonla ortulen odada zaturreden oldu. eşi askerde olan maviş hanım'ın arkasında maddi destekci kimse yoktu, her yoksula yetişemeyen devlet onlara da yetişememişti cunku beslemesi gereken cok yandaşı ve kacırması gereken milyon dolarları vardı.
eminim maviş hanım da oğlu ayaz incinmesin isterdi.
https://eksisozluk.com/entry/39186760
40 gunluk Ayaz bebek zaturreden oldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 40 gunluk Ayaz bebek zaturreden oldu