Buralara bulaşmayacaktım yine dayanamadım.

Radyo ve Televizyon Ust Kurulu (RTUK), 2014’te yayınlanması planlanan ‘Arkadaştan Ote’ adlı filmin program tanıtımında, “seksin duygusal ilişki yaşanmaksızın pazarlık konusu edildiği” gerekcesiyle TV2 televizyon kanalına ceza kesti.

Milliyet'ten Onder Yılmaz'ın haberine gore, RTUK, ‘Arkadaştan Ote’ filminin tanıtımlarında kullanılan “Benden seksten başka bir şey istemediğine yemin eder misin?”, “Sadece seks”, “Mukemmel bir anlaşma” ifadeleriyle yatak odası ve ilişki goruntulerinin yayınlanmasını mevzuat acısından ele aldı. RTUK uzmanlarının hazırladığı raporda şu ifadeler yer aldı:

Gerekce: Genel ahlak

“Soz konusu filmin program tanıtımında ‘cinsellik’ olgusu, herhangi bir aşk ilişkisi veya duygusal bir birliktelik yaşanmaksızın kurulan arkadaşlığın ilişkinin başlangıcında bir pazarlık konusu edilmesi ve şart koşulması şeklinde sunulmaktadır. Cinsel ilişki esnasından kimi goruntulerin seyirlik malzeme haline getirildiği ve izleyiciye sunulduğu anlaşılmaktadır.

Ulkemizin kendi ic dinamikleri ve ahlaki kodları goz onune alındığında, filmin oykusunun ve sunduğu mesajların Turk toplumunun genel ahlak yapısal uygunluk gostermeyen goruntuler icerdiği gorulmektedir.”

filmi izlemedim ama konusu cok iyimiş