[h=1]TCDD: 8 personel gozaltında[/h]Yolsuzluk, ruşvet ve limanlardaki işlemlerde usulsuzluk iddiasıyla merkezi İzmir olan ve 5 ilde yapılan operasyonda 25 kişi gozaltına alındı. TCDD, 8 personelinin bilgilerine başvurulmak uzere gozaltına alındığını acıkladı.
Polis, 6 ay suren teknik takibin ardından İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van'daki bazı noktaları bastı.
Gozaltına alınanlar arasında Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TCDD Genel Mudurluğu ve İzmir Liman İşletmeleri'nde gorevli yonetici ve memurların da olduğu belirtiliyor.
Suclamalar arasında ruşvet, ihaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık da var.
Gozaltına alınanların sayısının artabileceği belirtiliyor.
8 PERSONEL GOZALTINDA
Operasyonla ilgili olarak TCDD'den yazılı acıklama yapıldı.
Soruşturma kapsamında 8 personelin bilgilerine başvurulmak uzere gozaltına alındığı belirtilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yurutulmektedir. Soruşturma iceriği hakkında basında cıkan haberlerin savcılık soruşturmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı kuruluşumuzun bilgisi haricindedir. TCDD Genel Mudurluğunde arama yapılmamıştır."
YILDIRIM: NEDEN HEMEN SECİMİN BAŞLANGICINDA YAPILDI?
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Buyukşehir Belediye Başkan adayı olarak Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni yaptığı ziyarette, gazetecilerin limanlarda yapılan soruşturmayla ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım, şoyle konuştu:
"Bu konuyla ilgili sınırlı bilgimiz var. Olay tazedir. Ben de bu ziyarete gelirken haberim oldu. Elde edebildiğimiz bilgiye gore, 2011'in başlarında bir şikayet uzerine İzmir Limanı'ndaki yukleme boşaltma ameleleriyle ilgili şikayetle başlatılan soruşturma. 2011 gecmiş, 2012 gecmiş, 2013 bitmiş. 2014'un başında boyle bir operasyon kararı veriliyor ve bu uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve bunu cok anlamlı buluyorum. Zamanlaması yonunden anlamlı buluyorum. Şuphesiz bir yerde usulsuzluk bir yanlışlık varsa bunların ortaya cıkması hepimizin ortak arzusu. Ama bunları ortaya cıkarmak icin 3 yıl niye beklendi? Bu soruyu soruyorum. Neden secimin hemen başlangıcında yapıldı? Bunu da soruyorum.
Eğer sucu onlemekse yargı mensuplarının gorevi 3 yıl suc işlenmesine neden seyirci kalındı? Neden goz yumdular? Bunun da kamuoyuna acıklanması gerektiğini duşunuyorum. Bir de artık son zamanlarda bu iş farklı bir boyuta burundu. Merasimle, davulla, zurnayla insanlar evlerinden toplanıyor. Daha neyle suclandıklarını bilmeden toplum nezdinde mahkum ediliyorlar. Doğru bir şey değil. Eğer bunu yapmaya devam edersek ulkede kamu adına iş gorenleri teker teker kaybederiz. Hic kimse sorumluluk almaz. Hic kimse iş yapmaz hatta hakimlerin, savcıların oturduğu binaların inşaatının ihalesini bile yapmazlar. Alınacak eşyaların ihalesini bile yapmazlar. Cunku yapılan her işte mutlaka bir şey bulmak icin calışırsanız bulursunuz. Bir temizlikci cağırın. Evinizi temizletin 40 tane kusur bulabilirsiniz. Kusur bulmak en kolay iştir. Ama iş yapmak ortaya bir urun koymak onemli olan budur." Gazetecilerin bir yakınının aynı operasyon kapsamında gozaltına alınıp alınmadığı yonundeki soru uzerine Yıldırım, "Benim bilgim yok. Onu da burada duydum. Kendisiyle de goruşmedim ama boyle bir şey var mı yok mu, alındı mı verildi mi bilmiyorum. Şu anda İzmir'de 24 kişi olarak gorunuyor" dedi.
'BU FİLMİ DAHA ONCE DE GORDUK'
Bir basın mensubunun olayın "komplo" olup olmadığı yonundeki soruya ise Yıldırım, şu yanıtı verdi: "İşin gelişimi belli. 2011 başında başlatılan bir soruşturma. 3 yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Şimdi bunun izahı ne, anlamı ne? Bu aşikar değil mi? Burada hic yorum yapılmayacak, acık. En hafifinden bir secim surecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yonelik bir faaliyet bu. Ama bizim alnımız ak yaptığımız işler konusunda. Her sefer soyluyorum. Yine soyluyorum. 11 yıllık bir muktesebatımız var. 150 milyar altyapı yatırımı yaptık. 'Yap işlet devret'le ozel sektor yatırımlarıyla 268 milyarlık bir butceye hukmettik. Bunun hesabını da verdik. Vermeye de devam ederiz. Tereddudumuz yok.
Bu filmi 2011 secimlerine 20 gun kala da gorduk. Yine İzmir'de belediyede aynı operasyon yapıldı ve o secimin bize bir maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Ama bunlar artık bana gore gecerli seyler değil. Bu yolla kimse sonuc alamaz. İnsanları soruşturmadan, yargılamadan toplum nezdinde mahkum etmenin hukuk olmadığını, hukuku katletmek olduğunu soylemek zorundayım. Bu hazırlık soruşturması. Adresleri belli, konumları belli. İşte Deniz Ticaret Odası. Nereye gidecek bu adam? 6'da evine gidip evinden almanın ne alemi var. Ozellikle bu randevuya geldim. Bir destek vermek amacıyla geldim. Oyle şey olmaz. Kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bekleyeceksiniz bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız, 3 yıl sonra duğmeye basacaksınız. Sucla mucadele edelim derken sucu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine de uymaz."
TCDD: 8 personel gozaltında - MSN Haber
TCDD: 8 personel gozaltında
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- TCDD: 8 personel gozaltında