Ruşvet ve yolsuzluk iddiaları kapsamında başlatılan 17 Aralık operasyonunda tutuklanan unlu şarkıcı Ebru Gundeş'in eşi Reza Zarrab'ın, İstanbul'da Dubaili bir bakan ve polis şefleri icin temin ettiği eskort kadınlardan biri icin "Bana gelecek ama değil mi? Sırf bana hizmet etsin" dediği iddia edildi.
17 Aralık operasyonu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturmada tutuklanan işadamı Reza Zarrab icin "fuhuş" suclamasına da yer verildi.
Dosyaya giren bilgi ve belgelerde Zarrab'ın İstanbul'da ağırladığı Dubaili ust duzey yetkililere ve polis şeflerine fuhuş amaclı kadın sunduğu one suruldu.
BAKAN DA VAR
İddiaya gore Zarrab, Dubai'de katılım bankası kurabilmek icin kendisine yardımcı olan bakan ve ust duzey polis mudurlerini, Şubat 2013'de İstanbul'a davet etti ve havalimanında bizzat karşıladı. Dubaili 6 misafiri daha sonra 15 kişilik eskort kadınların bulunduğu otele yerleştirdi.
TEKNİK TAKİP
Kamera goruntulerinin yanısıra, Zarrab ile adamları Abdullah H., Ruchan B. ve Yucel O. arasındaki telefon goruşmelerinde fuhuş icin kadın temini ve pazarlıkları teknik takibe takıldı. Telefonda Ruchan B.'nin, "Bugun Dubai polis şefi Turkiye'ye geliyormuş. Ben havalimanında ona hazırlık yapıyorum. Ozel bir karşılama yapacakmışız" dediği belirtildi. İddiaya gore 2 gun suren İstanbul ziyaretinde 15 kişilik eskort grubu tarafından ağırlanan Dubaili polis şefleri, Zarrab ve adamlarıyla aynı otelde kaldı.
Unlu sanatcı Ebru Gundeş ile evli olan Reza Zarrab'ın, konuklar icin ayarlanan Arap asıllı eskort kadın icin, "Kızı bana getirin. Sırf bana hizmet etsin" dediği de kayıtlara gecti.
"PRENSTEN SONRAKİ ADAM"
O.A. adlı kadınla goruşen Yucel O.'nun, "Şimdi sana sabahtan soyluyorum, cok onemli. 7-8 tane gonderebilir misin? Adamlar cok onemli. Bakan makan hepsi. Sececekler 5 tane. Ama gecen gonderdiklerinden bir iki tanesi iyi değildi. Gozunu seveyim cok onemli" dediği iddia ediliyor.
Yucel O. ile Vedat isimli başka bir kişi arasında gecen goruşmede de Yucel O.'nun "Gelenler bir tanesi Dubai'de prensten sonraki adam" dediği one suruluyor.
"KIZLAR BARA OTURACAK, SECECEKLER"
Dosyaya giren telefon kayıtlarına gore Reza Zarrab ile Yucel O. arasında şu goruşme geciyor:
Zarrab: Ne yaptın organizasyonu?
Yucel O: Organizasyon tamam Rıza Bey. Bu adamlara nasıl soyleyeceğiz? Haberleri var kendilerinin değil mi?
Zarrab: Var tabii canım.
Yucel O: Bara koyacağım onları boyle oturtturacağım kızları, onlar gelsin.
Zarrab: Hepsini bir yere toplarsın. O şeyi ayarlayabildin mi; Arap'ı.
Yucel O: Ayarladım Rıza Bey. Cok onemli, Reza bey rica etti dedim son bir kez. Zaten nişanlanmış evli değil. Evliyim diyordu. 1.500 dolar vereceğim gel dedim; fazla vereceğim dedim.
Zarrab: 2 bin ver yeter ki onu mutlu etsin. Bana gelecek ama değil mi?
Yucel O: Sana gelecek evet.
Zarrab: Sırf bana hizmet etsin, geldiğinde konuş bakalım.
Yucel O: Tamam oldu.
Zarrab: Duzgun ayarladın değil mi?
Yucel O: Resimlerden tek tek tek sectim, beğenmediklerimiz zaten geri gidecek. 10 taneye yakın gelecek.
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ebru Gundeş aldatılmış.