Akşener: Sen bostan korkuluğu musun?
Başbakan'ın paralel devlet ile ilgili yaptığı acıklamaları eleştiren Meral Akşener, "Velev ki paralel devlet doğru sen bostan korkuluğu musun?" dedi.

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Meram İlce Başkanlığı tarafından 'Turkiye Nereye Gidiyor' konulu konferansına katılmak icin Konya'ya gitti. Konya Ticaret Odası Konferans salonunda gercekleşen programda MHP'li cocuklar Andımızı okudu.

'Varlığım yeşil dolara armağan olsun'
Daha sonra kursuye cıkan Meral Akşener, Andımızın okullarda okunmasının kaldırılmasına değinerek, "Bu andımız nicin kaldırıldı. Son olayları oğrendiğimizde 'Turk'um, doğruyum, calışkanım' birilerini rahatsız etmiş anlaşılan. Cocuklar Andımızı okurken başka bir şey daha soyledi; 'Varlığım Turk varlığına armağan olsun.' Bu herkesi en fazla rahatsız etmiş. Cunku iktidar ve arkadaşları varlıklarını yeşil dolara armağan etmişler. Dolayısıyla muhteremler, 'varlığım yeşil dolara armağan olsun' demişler" dedi.

Başbakan'ın serveti
2004 yılında işadamı Rahmi Koc'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 milyar doları olduğunu soylediğini hatırlatan Akşener, Başbakan'ın servetine değindi. Akşener, şunları soyledi: "2004 belediye secimlerinde Rahmi Koc'un, sayın Başbakan icin 1 milyar doları var dedi. Ben de bir hesap yaptırdım. Nasıl oluyor bir sucuk firmasının muhasebesini tutan arkadaş, 1989'da Refah Partisi il başkanlığına atandığında tamponu telle bağlı otomobilin sahibi, eşinin uzerine Avrupa'da calışan bir hacı ağabeyle ortak corbacı dukkanı var. Sonra iflas etmiş ve hacı ağabeyin iddiasına gore hacı ağabeye borcu odenmemiş ve Kasımpaşa'da oturuluyor. İstanbul Refah Partisi'nin il başkanlığı, maaşlı bir gorev. 1991 milletvekili secimi ve secilemeyip tekrar il başkanlığı. 1994'de İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığı, bu arada il başkanlığı doneminde Uskudar'da imarsız, iskansız Uskudar da bir ev ve 1994'de İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığı'na secilen bir Tayyip Erdoğan. Aradan yıllar gecip 2002'de partisiyle tek başına iktidar olduğunda Turkiye'nin en buyuk işadamanın 1 milyar doları var dediği bir başbakan. Ben bu hesabın icinden cıkamadım bir turlu. Aldığı maaşları koyuyorum. Hanım efendi calışmıyor, ama hic harcamadığını duşunelim, sıfır harcama, fakat 1 milyar dolarlık parayı cıkaramadım. 2004 secimlere giderken Rahmi Koc, cok iyi gidiyorlar, oyum Ak Parti'ye. Arkasından secim bitti, bir gun bir arkadaşım 'haberin var mı sayın Başbakan, Camlıca'da 5 villa yaptırıyor. Tanesi 4 trilyon lira. (4 milyon) Sadece parkelerin adedi 350 bin dolar. Sonra ben bunları soylemeye başladım. Bana belgen var mı dediler. Şimdi o belge villa tanesi 4.5 milyon dolar oldu. Oğlu, kızı, kardeşi ve diğer oğlu 5 villada oturuyorlar. Bizden belge isteyenler 17 Aralık'ta belgelerine kavuştular. Belge ortaya cıktı."

'Sen bostan korkuluğu musun?'
Başbakan Erdoğan'ın 'yolsuzluk ve ruşvet' operasyonunun ardından, yargının yolsuzlukla ilgili gereğini yapmak istediği sırada paralel devlet şeklinde yaptığı acıklamaları eleştiren Akşener, "Bu buyuk soygunun ses kayıtları, goruntu kayıtları fotoğrafı, her turlu belgesi olduğu halde birden bire paralel devlet, bir paralel yapılanma iddiasıyla karşı karşıya kaldık. Sayın Başbakan'ın onemli sozu vardı; 'Velev ki doğru' olsa. Velev ki paralel devlet doğru. Muhterem, sen bostan korkuluğu musun? 11 yıldır ne yaptın? Paraleller olurken sen nerdeydin? Yargı'da paralel, emniyette paralel, maliyede paralel, milli eğitimde paralel, bunlar vardıysa sen ne yaptın? Sen bu ulkenin başı değil misin? Sen bu ulkenin iktidarının başı değil misin" diye konuştu.

1982 Anayasası'nı muhafazakarlar yaptı
1982 yılında donemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren tarafından cıkarılan 1982 Anayasası'nın, Kenan Evren tarafından hazırlanmadığını one suren Akşener, "1982 Anayasasını Evren hazırlamadı. Evren'in etrafına bugun iktidarda bulunan muhterem kardeşlerimizin arkasında yurudukleri, kanaat onderleri, buyukleri, etrafını cevirdiler. Bunlar kimlerdi; rahmetli Sebahattin Zayiim hoca, Suleyman Yalcın, Nevzat Yalcıntaş hoca, bunun gibi pek cok hocayı sayabilirim. Bunlar Evren Paşa'nın etrafını cevirdiler ve 1982 Anayası'nı yaptılar" dedi.
O donemde ağabeyinin de MHP İl Başkanı olduğunu ve 1982'de oylamaya acılan Anayasa ilgili Kocaeli'de Seka Sinemasında bir toplantı yapıldığını ve yukarıda saydığı hocalarında o toplantıya katıldığını hatırlatan Akşener, "Toplantıda saydığım hocalar ve Şener Akyol orada bize anlatıyor dedi ki; 'Biz bu Anayasa'yı Allah korkusuyla hazırladık, besmeleyle yazdık, din dersini zorunlu hale getirdik, bir nesli ateistlikten kurtardık" dedi. Meral Akşener, toplantıdaki coğu kişinin o cumlelerle ikna olduğunu ve eşinin de din dersinin zorunlu olduğu icin 1982 Anayasası'na evet oyu verdiğini kaydetti. Akşener, Ak Parti'nin de 12 Eylul Referandumunda da, 2009 yerel secimlerinde duşen oyu nedeniyle secmenleri kutuplaştırmak ve catıştırmak amacıyla Apar Topar bir Anayasa Değişikliği hazırladığını, ancak bugun cok pişman olduklarını soyledi.

HSYK değişikliği
HSYK Kanunu'nda yapılacak değişikliği de değinen Meral Akşener, "Konya'dan sayın Başbakan ve arkadaşlarına bir oneri yapmak istiyorum. HSYK kanunu değiştirmekle uğraşmak, onu Anayasa Mahkemesi, Savcıların gorevini Adalet Bakanı'na bağlamak gibi zor işlerle uğraşmayın. Bir madde getirin, 'Sayın başbakanın arzu ettiği herkes yargılanır, hapis olur, ama sayın Başbakan'ın istemediği, arzu etmediği hic kimse yargılanamaz, hapis yatmaz diye madde getirin. Sizde kurtulun, bizde kurtulalım" diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/28953/Aksener__Sen_bostan_korkulugu_musun_.html