Yemen'in guneyinde bulunan Hardth şehrinde sekiz yaşında bir cocuğu 40 yaşından daha buyuk bir adamla evlendirildiği vajinasındaki ve ic organlarındaki yaralanmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

Tum dunyada buyuk yankı uyandıran olay sonrası insan hakları orgutleri ve Yemenli aktivistler adının Revan olduğu acıklanan kucuk kızla evlenen adamın ve Revan'ın ailesinin tutuklanması icin cağrı yaptı.

Birleşmiş Milletler Nufus Fonu (UNFPA) verilerine gore 2011 ila 2020 yılları arasında dunya capında 140 milyondan fazla kız cocuğu 18 yaşından once evlendirilecek. Bu rakamın 50 milyonu ise 15 yaşından once evlendirilerek cocuk gelin olacak. Yemen’de ise kız cocuklarının ucte biri 15 yaşına gelmeden evlendiriliyor.

Kaynak : http://www.radikal.com.tr/dunya/8_yasindaki_gelin_gerdek_gecesinde_oldu-1150117

15 16 bile erken ama neden bu yaşlardaki kızlar yerine daha yeni okul cağına gelmiş bir cocuğu tercih eder bu Arap erkekleri. Yani 15 yaşındakiyle sevişse daha normal sonucta. Onların da kultur duzeyi belli fazlasını beklemiyorum beklentilerimi duşuruyorum. Ne biliyim hadi evlendin 8 yaşındakiyle yani. Oyle bir alışveriş oldu. Kız Verdi iki aile birbirine. Bu ailenin kızı da 8 yaşında olduğu icin mecburen oyle bir şey oldu diye duşunuyorum. Bekle ulan bekle. 14 yaşına gelsin şoyle bir ergenliğe girsin cocukluktan cıksın. Pedofil adamlar. Dini ve kulturel kılıflar uyduruyolar kendilerine. 8 yaşındaki kıza kim bilir nasıl hayvan gibi tecavuz ettin pislik herif. Hic mi ağlamadı o cocuk. Hic mi gozyaşına acımadın. Hic mi kendi cocukluğun gozunde canlanmadı.

Senin dinin insan olmayı oğretmiyor mu? islam kuralları ahlaklı vicdanlı bir birey olmayı oğretiyor. Vicdan duygun neden gelişmedi senin o kadar mı hayvandın?

Ben inanclı bir insan değilim. Dinlere inanmıyorum. Ama olması gerektiğine inanıyorum. Toplumlarda ahlak ve etik kurallarının oluşturulması icin din kesinlikle şart. Cunku insanlar bu kadar hayvan işte. Duşun bunlarda din kavramaının oluşmadığını, Allah ve cehennem korkularının olmadığını kim bilir neler yapıcaklar. Bu yaptıklarının gunah olmadığını sanıyorlar sadece. Neden bir din adamı cıkıp buralarda fetva vermiyor 18 yaşından kucuk kızlarla evlenmek gunah diye. Evet boyle bir şey kuranda yazmıyor. Ama gunah işte. O kıza yapılan buyuk bir gunah var.

Haberi okuduğumdan beri kendime gelemiyorum. O cocuğun annesi? Vallahi kızımla beraber intihar ederdim yine de kızıma o acıyı yaşatmazdım. Nasıl Verdi kızını başka adama, nasıl tecavuze gonderdi aklım almıyor..