AKP Merkez Karar Yonetim Kurulu uyesi ve Marmara Universitesi Hukuk Fakultesi Oğretim uyesi Prof. Dr. Osman Can, Fethullah Gulen cemaatinin destekleyenlerin Yargı erkinde yalnızca yuzde 15, toplumun da yalnızca yuzde 2-3 olduğunu belirtti. Gulen cemaatinin Yargıtay ve Danıştayın, dolayısıyla tum yargı erkinin kontrolunu ele gecirdiğini soyleyen Can, "Bu kurumlar Yuksek Secim Kurulunun başkanlığını da sectikleri icin, Gulenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı secimlerinin kaderini etkileme gucune sahip oldular" dedi.
Turkiyedeki yolsuzluk ve ruşvet operasyonu ve AKP hukumeti ile Fethullah Gulen cemaati arasındaki gerginlik hakkında cok sayıda haber ve yorum aktaran İngiliz Financial Times gazetesi bugunku baskında AKP Merkez Karar Yonetim Kurulu uyesi ve Marmara Universitesi Hukuk Fakultesi Oğretim uyesi Prof. Dr. Osman Canın kaleme aldığı bir makaleye yer verdi.

NİHAİ AMACLARINI KİMSE BİLMİYOR
Turkiye Gulencilere karşı demokrasisini korumalı başlıklı makalede Osman Can, Gulen Hareketini "Nihai amacını kimsenin bilmediği mutlak biate dayalı gizli bir dini hareket" olarak tanımlıyor ve Gulenciler siyasi-askeri elitlerden daha buyuk bir tehdit oluşturuyor diyor.
Osman Can yorum yazısında, Turkiyenin alınan bazı yargı kararları nedeniyle krizde olduğunu ve bu krizin demokrasinin kaderini belirleyeceğini ifade ediyor.
YSK DA ELLERİNDE
Osman Can Gulen Cemaatinin yargıdaki etkisini şoyle ifade ediyor:
Yargı erkinde yalnızca yuzde 15inin, toplumun da yalnızca yuzde 2-3unun desteklediği Gulenciler Yargıtay ve Danıştayın, dolayısıyla tum yargı erkinin kontrolunu ele gecirdi. Bu kurumlar Yuksek Secim Kurulunun başkanlığını da sectikleri icin, Gulenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı secimlerinin kaderini etkileme gucune sahip oldular.
http://www.haberartibir.com.tr/gundem/osman-can-diyor-ki-h4409.html