[h=1]Osman Can diyor ki[/h]AKP'nin hukuk profesoru MKYK uyesi Osman Can: Cemaat , yerel secimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seciminin kaderini etkileme gucune sahip..

AKP Merkez Karar Yonetim Kurulu uyesi ve Marmara Universitesi Hukuk Fakultesi Oğretim uyesi Prof. Dr. Osman Can, Fethullah Gulen cemaatinin destekleyenlerin Yargı erkinde yalnızca yuzde 15, toplumun da yalnızca yuzde 2-3 olduğunu belirtti. Gulen cemaatinin Yargıtay ve Danıştay’ın, dolayısıyla tum yargı erkinin kontrolunu ele gecirdiğini soyleyen Can, "Bu kurumlar Yuksek Secim Kurulu’nun başkanlığını da sectikleri icin, Gulenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı secimlerinin kaderini etkileme gucune sahip oldular" dedi.

Turkiye’deki yolsuzluk ve ruşvet operasyonu ve AKP hukumeti ile Fethullah Gulen cemaati arasındaki gerginlik hakkında cok sayıda haber ve yorum aktaran İngiliz Financial Times gazetesi bugunku baskında AKP Merkez Karar Yonetim Kurulu uyesi ve Marmara Universitesi Hukuk Fakultesi Oğretim uyesi Prof. Dr. Osman Can’ın kaleme aldığı bir makaleye yer verdi.

NİHAİ AMACLARINI KİMSE BİLMİYOR

“Turkiye Gulencilere karşı demokrasisini korumalı” başlıklı makalede Osman Can, Gulen Hareketini "Nihai amacını kimsenin bilmediği mutlak biate dayalı gizli bir dini hareket" olarak tanımlıyor ve Gulenciler siyasi-askeri elitlerden daha buyuk bir tehdit oluşturuyor” diyor.

Osman Can yorum yazısında, Turkiye’nin alınan bazı yargı kararları nedeniyle krizde olduğunu ve bu krizin ‘demokrasinin kaderini belirleyeceğini’ ifade ediyor.

YSK DA ELLERİNDE

Osman Can Gulen Cemaati’nin yargıdaki etkisini şoyle ifade ediyor:

Yargı erkinde yalnızca yuzde 15’inin, toplumun da yalnızca yuzde 2-3’unun desteklediği Gulenciler Yargıtay ve Danıştay’ın, dolayısıyla tum yargı erkinin kontrolunu ele gecirdi. Bu kurumlar Yuksek Secim Kurulu’nun başkanlığını da sectikleri icin, Gulenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı secimlerinin kaderini etkileme gucune sahip oldular.”

http://www.haberartibir.com.tr/gundem/osman-can-diyor-ki-h4409.html