Mahkeme, yollarını kestikleri kadınların elbiselerini yırtıp goğuslerini sıkan şuphelilerin bu eylemini ‘Objektif olarak şehevi nitelik taşımamaktadır’ diyerek cinsel saldırı saymadı.
4’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gonderilen iddianameye gore 22 Temmuz 2012’de Ahmet A., kız arkadaşları G.A., S.K. , G.K. ile Genclik Parkı’nda eğlendikten sonra evlerine yurumeye başladı. Grubun onu Dış Kapı mevkisinde, kendilerini polis olarak tanıtan Soner A., Emrah C. ve Yener G. tarafından kesildi. Ahmet A., kimlik gostermelerini isteyince tartışma cıktı. Kadınlar uzaklaşmak isteyince de Emrah C., Soner A.’ya, “Bunları koprunun altına goturun” dedi.
1 - SIKARAK TIRNAKLARINI GECİRDİ
Soner A., kızları saclarından surukleyerek goturmeye calıştı. Kızlar direnince, S.K.’nın elbisenin yakasında tutarak aşağıya cekti. Cevredekilerin mudahalesiyle olay sona erdi. Mağdurlar daha sonra polise giderek şikÂyetci oldu.16 yaşındaki S.K. ifadesinde, “Uzerimdeki elbiseyi yaka kısmından tutup aşağıya doğru cektiğinde goğuslerim ortaya cıktı ve goğuslerimi sıkarak tırnaklarını gecirdi” dedi.
- VUCUDUMU KENDİNE YAPIŞTIRDI
G.K. da ifadesinde, kız kardeşine saldırıldığını gorunce araya girdiğini belirterek, “Ben bir taraftan kardeşimi tutup bir taraftan da Soner ile mucadele ediyordum, sonrasında kardeşimi bıraktı, benim belimden tuttu ve kendisine doğru cekti, benim de goğuslerimi sıktı, vucudumu kendi vucuduna yapıştırdı. Bu sırada Soner hem bana hem de kardeşime, ‘Gelin sizle koprunun altında goruşelim’ dedi” sozleriyle olayı anlattı.
- OBJEKTİF OLARAK ŞEHEVİ DEĞİL
Mahkeme, cinsel saldırı sucunun oluşabilmesi icin eylemin “cinsel arzuların tatmin amacının” bulunması gerektiğini vurgulayarak, kararda şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanıkların mağdure ve muştekinin vucudu uzerinde gercekleştirdikleri davranışların cinsel arzularını tatmin amacına yonelik olmadığını, diğer ifade ile gercekleştirilen bu hareketlerin objektif olarak şehevi nitelik taşımadığı anlaşılmıştır.”
HURRİYETİ YOKSUN KILMADAN 7’ŞER YIL
Uc sanık hakkında “cinsel saldırı”, “basit yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma” suclamasıyla Ankara 4’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava acıldı. Sanıklar, alkollu oldukları icin hatırlamadıklarını belirtti. Yener G.’nin beraatına karar veren mahkeme, iki sanığa, “kişiyi hurriyetinden yoksun bırakma” sucundan 7’şer yıl hapis verdi; cinsel istismar ve cinsel saldırı sucu işlemediklerine hukmetti
Daha ne yapsınlar! YEREL mahkemenin kararını temyiz eden avukat Saliha Şahin, yaptığı itiraz başvurusunda, “Bir kadının elbisesini aşağıya cekerek goğuslerini acmak, goğuslerini sıkmak, goğuslerine tırnak gecirmek, vucudunu vucuduna yapıştırarak goğuslerini sıkmak, ardından da ‘Sizinle koprunun altında goruşelim, sizinle işimiz var’ cumlesini kurmak şeklindeki hareketlerin cinsel arzuları tatmin etmek amacı taşımadığını, şehevi nitelikte olmadığını soylemek mumkun mudur!” diye sordu.
kaynak:Mesut Hasan BENLİ / ANKARA hurriyet gundem
Hakimin şehevi* kriteri
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hakimin şehevi* kriteri