"İnternetime Dokunma" eylemi icin Taksim'de toplanan gruba polis mudahale etti. Bu sırada Taksim'de bulunan Ceyhun Yılmaz, iddiaya gore bir metreden atılan boyalı mermi ile gozunden vurularak yaralandı.
Cağatay KENARLI / İSTANBUL DHA
Arkadaşlarıyla Taksim İstiklal Caddesi'nde buluşan Ceyhun Yılmaz, iddiaya gore 1 metreden atılan boyalı mermi ile gozunden vurularak 19.30 sıralarında yaralandı. 112 sağlık ekipleri tarafından Capa'da bulunan İstanbul Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, yaklaşık 9 saat suren tedavisi sonrasında hastaneden taburcu edildi.
1 METRE'DEN ATEŞ EDİLDİ
İnternette bir alışveriş sitesinin kurucusu ve yoneticisi olan 31 yaşındaki Yılmaz, Taksim'de arkadaşlarıyla buluşup İstiklal Caddesi'nde ilerledikleri sırada aniden ilerleyen akreplerin actığı ateş sonucu gozunden vurulduğunu iddia ederek, "Taksim'den geciyorduk, girmemizle cıkmamız bir oldu acıkcası. Akrepler İstiklal Caddesi'nde bir anda ateş etmeye başladı. Hic kimse de yoktu olmadığı halde bir anda plastik mermileri yaklaşık 1 metre mesafeden sıkmaya başladılar gozume geldi. Şu an icin gozum bulanık goruyor, ileride yapılacak kontrollerde kalıcı bir sorun oluşup oluşmayacağı belirlenecek" dedi.
O POLİSLE KARŞILAŞMAK İSTİYORUM
Ceyhun Yılmaz'ın kardeşi Esra Yılmaz ise, abisinin eylemle alakasının olmadığını iddia ederek, "Abim arkadaşlarıyla eğlenmek icin dışarı cıkmıştı. Eylemle alakası yoktu, kaldırımdan gecerken bir polis 1 metre mesafeden gozunden vurdu. Biz saatlerdir buradayız ne bir polis geldi, ne de bir soruşturma acıldı. Bizim ciğerimiz yandı o polisin şimdi nasıl uyuduğunu merak ediyorum. Polis sukuneti sağlamak icin orada olmalıdır. Birinin canını yakmak icin orada olmaz. Ben burada abimin kanlı ceketini tutarken, o polisin nasıl uyuduğunu merak ediyorum. Birisi bana bunun hesabını versin. Birinin parmağı kesilirken dahi milyonlarca polis hastaneye gelirken, bir polisin yaptığı suc, bir hata yuzunden bir polisi buraya soruşturmaya gelmedi. Ben bu olayı gercekleştiren polisle karşılaşmak istiyorum. Bana verebileceği duzgun ve haklı bir cevap istiyorum" diye konuştu.
BENİM CANIM YANDI
Ceyhun Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz ise, akşamdan beri hastanede cocuğunun sağlık durumu icin ağladığını ifade ederek, "Benim canımı yaktılar, Allah onların da canlarını yaksın. Devlet bunlara sukuneti sağlamak icin para veriyor. Benim cocuğumun gozune mi vursun diye, nicin tuttu neden? Akşamdan beri hastanede ağlamaktan icim parcalandı" şeklinde konuştu.
"İnternetime Dokunma" eyleminde, bir metre mesafeden gozunden vuruldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- "İnternetime Dokunma" eyleminde, bir metre mesafeden gozunden vuruldu