BİRGUL AYMAN GULER - Burada herhÂlde şimdiye kadar boyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler soyledi.
HASİP KAPLAN - Devletin değil, Turkiye'nin parlamenteriyim.
BİRGUL AYMAN GULER - AKP'nin, Turk ulusunu tarihten silmeye, Turk vatandaşlığını tarihten silmeye donuk olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gorduk.
MEHMET METİNER - Yok oyle bir şey. Ne alakası var?
OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!
BİRGUL AYMAN GULER - Oyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi icin partiniz ne onerdi arkadaşlar? "Turk vatandaşlığı"nı değil, "Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı oneriyorsunuz. Başbakanınız salı gunu "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.
AYŞE NUR BAHCEKAPILI - Sayın Başkan…
BİRGUL AYMAN GULER - "Turkluk ırkcılıktır." diyor.
İHSAN ŞENER - Doğru soyluyor.
BİRGUL AYMAN GULER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada buyuk Turk milleti onunde yemin ettiniz, buyuk Turk milleti onunde yemin ettiniz.
MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkcı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.
BİRGUL AYMAN GULER - O buyuk ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.
MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.
BİRGUL AYMAN GULER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?
İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dunyada solculuk yapamazsınız.
BİRGUL AYMAN GULER - Kurt milliyetciliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Turk ulusuyla Kurt milliyetini eşit, eş değerde gorduremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetci değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!
BİRGUL AYMAN GULER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Turkiye'de Kurt sorunu yoktur. Turkiye'de siz sorunu Turk sorunu yaptınız.
İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hic merak etmeyin.
SIRRI SAKIK - Vallahi, Turkiye'de sizin faşist anlayışınız var.
BİRGUL AYMAN GULER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru mudafaa hakkı icin saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
kendisini ayakta alkışlıyorum...
BİRGUL AYMAN GULER harika bir konuşma yapmış mecliste paylaşmak istedim...
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- BİRGUL AYMAN GULER harika bir konuşma yapmış mecliste paylaşmak istedim...