CHP lideri Kılıcdaroğlu, "Butun imamlara sesleniyorum. Size guveniyoruz. Siz toplumun kanaat onderisiniz. Elbette siyasi goruşunuz olacak. Ama Allah’ın kelamını dillendirirken, siyasi kullandırmayacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, 30 Mart Mahalli İdari Secimlerin bir donum noktası olduğunu belirterek, "Gelin Turkiye’yi yeniden inşa edelim. Turkiye, cok kirlendi. Bu kirlilikten Turkiye’nin arınması lazım. Hepimiz temiz siyaset istiyoruz. Dicle’nin kenarında iki koyun kaybolsa, onun sorumluluğunu almaya hazırım ben" dedi.
Balıkesir’de Kurtdereli Kapalı Spor Salonu’ndaki partisinin aday tanıtım toplantısında buluşan CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu, gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu. Yolsuzluk operasyonları ile ilgili hukumete yuklenen Kılıcdaroğlu, "Sizin elinize, cebinize el atanlara asla izin vermeyin. Butun Turkiye’ye sesleniyorm. CHP’nin iktidarında bize eleştirmenin ozgurluğunu en guzel şekilde basın mensupları yaşayacaktır. Bizi eleştiren her kaleme de saygı duyacağız. 17 Aralık Turkiye’deki bir donum noktasıdır. Kimse unutmasın. Aynı zamanda bu tarih, Şeb-i Arus’tur. İlk kez bir gercekle karşılaştık. Bu tarih, hukumetin devleti soyduğu tarihdir. 4 bakan yolsuzluk yaparken suc ustu yakalanmışlardır. Ama demokrasilerde bize duşen gorev vardır. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğiz. Tuyu bitmemiş yetimin hakkını yiyeni affetmeyeceğiz. Onumuzde 30 Mart secimleri var. Bu tarihte demokratik yollardan bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

"DİCLE’NİN KENARINDA İKİ KOYUN KAYBOLSA, ONUN SORUMLULUĞUNU ALMAYA HAZIRIM"

Hangi siyasi partiden olursa olsun, 30 Mart secimlerinde CHP’ye oy verilmesini isteyen Kılıcdaroğlu, "Gecmişte Anavatan Partisi vardı, DYP vardı, DP vardı, MHP var. Adalet ve Kalkınma Partisine oy verenler var. Hicbir yurttaşı ’niye oy verdin’ diye suclamadım. Demokrasilerde herkes, istediği partiye oy verebilir. Ben buna karışamam. Ama ilk kez onumuzde bir tablo var. Catışan bir Turkiye tablosu var. Bunu ben soylemiyorum. TBMM Başkanı bunu diyor. Her yurttaşımızın elini vicdanına koyup yeniden duşunmesi lazım. Turkiye, cok kirlendi. Bu kirlilikten Turkiye’nin arınması lazım. Yeni bir siyaset ve anlayışın Turkiye’ye gelmesi lazım. Hepimiz temiz siyaset istiyoruz. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka hizmet etmektir. Dicle’nin kenarında iki koyun kaybolsa, onun sorumluluğunu almaya hazırım ben. Hicbir cocuğun yatağa ac girmemesi icin caba harcayacağıma soz verdim. Vatandaşın cebinde para olsun ve huzurlu olsun diyorum ben. Eğer bir kadının akşam tenceresi kaynamıyorsa, onun derdi de benim derdim olacaktır" şeklinde konuştu.

"İNSANIN FARKLI DUŞUNMESİ İDAMINI GEREKTİRMEZ"

Yolsuzluk operasyonunun Turkiye’ye zarar verdiğini belirten Kılıcdaroğlu, "Burada 247 milyar lira goturuldu. Diyeceksiniz bu kadar goturulur mu ? Onlar buyuk duşunun dediler. Ne demek Turkcesi ’buyuk goturun’ yani. Buyuk goturduler. 247 milyarı ben soylemedim, gazeteler yazdı. Ben bu rakamı dile getirdim. AK Parti sozcusu cıktı ki ’247 milyar afaki bir rakamdır. Yanlış olabilir’. Doğruyu kim bilir ? Malı goturen bilir. Hırsız bilir. Cık acıkla kardeşim. Acıklayamıyor. Sesini de kesti. Gercek rakamı onlar biliyor. Belki daha fazla yuksek. Mısır’da donemin devlet başkanının mal varlığı 55 milyar dolar cıktı. Mısır’da 1 kişi goturdu. Bunlar aile boyu komple goturuyor. 85 milyar euro. Bu kimin parası. Alın teri dokup urettiği urunu alamayan ciftcinin parası. Cocuğuna iş bulamayan annenin parası. Uretim yapamayan ve her zaman engel cıkan sanayicinin parası. Atanamayan 300 bin oğretmenin parası. Malı goturmuşler şimdi ne diyorlar ? Bize karşı darbe yapıldı diyorlar. Oyle bir darbe ki 60 darbesinden 71 darbesinden 80 darbesinden ağırdı diyor. Valla ben darbelere karşıyım. Kim yaparsa yapsın. Ben hayatımın her doneminde demokrasiyi savundum. Menderesin ve Bayar’ın mezarını ziyaret ettim. Siyaseten insanın farklı duşunmesi onun idamını gerektirmez. Ben Deniz Gezmiş’in idamına da karşı cıktım. Ben kucucuk bir cocukken yaşı buyutulup idam edilen gence de karşı cıktım. Siyaseten herkes farklı duşunebilir. Duşunce ozgurluğunun yanındayım. Ama kul hakkı yiyeni affetmem. Hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

"HAKİMİN YAKASINDA SİYASİ PARTİ ROZETİ OLMAZ"

"Gun birlik gunu, ayrışma gunu değil" diyen CHP Lideri Kılıcdaroğlu, HSY’nin yapısının değşitirilmesine tepki gosterdi. Kılıcdaroğlu, şoyle devam etti:

"Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz tehlikede. 90 yıllık demokrasimizi elimizden almak istiyorlar. Basına sansur koyuyorlar. Efendim RTUK modeline benzer modeli de HSYK icin getirelim diyorlar. Hakimin yakasında parti rozeti olmaz. Tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Biz demokrasiyi savunacağız. Ozgurluğu savunacağız. Gun, Turkiye’nin temizlenme gunudur. Beraber olacağız. Gecmişte hangi partiye oy verdiyseniz, başımın uzerine. Onumuzde yeni bir fırsat var. Gelin Turkiye’yi yeniden inşa edelim. Temiz siyaseti yapalım. Halkıma soz veriyorum. CHP’nin iktidarında ilk 4 ayda cıkaracağım yasanın adı temiz siyaset ve siyasi ahlak yasası olacak. Bunu cıkaracağız."

"SİYASET KİRLENDİ"

Turkiye’de kirli bir siyaset olduğunu one suren Kıcıldaroğlu, "Siyaset alanı kirlenmiş. Yalan soylemek sanata donuştu. Siyasete girdiğimde soz verdim. Hicbir zaman halka yalan soylemeyeceğim. Hayatımı olumsuz da etkilese, halkıma soz verdim ve sozumun arkasında duracağım. Bu millet, yalandan bıktı. Doğruları soyleyeceğiz. Ortada darbe falan yok. Darbe diyorlar. Bir bakana 700 bin liralık saat veriyorsun. Bu, Ankara Mamak’ta 10 apartman dairesi demek. Bu bakana bunları darbeciler mi verdi ? Gecekleri biliyoruz. Benim anlatmam yetmez. Herkes anlatacak. Hepimiz cağdaş Turkiye’yi yeniden inşa etmek icin calışacağız" acıklamalarında bulundu.

CHP'Yİ YUHALATIYORLAR

İmam hatip okullarını, Diyanet İşleri Başkanlığını ve ilahiyat fakultelerini CHP’nin kurduğunu dile getiren Kılıcdaroğlu, "Biz hicbir zaman dini siyasete alet etmedik. Her gittiğim yerde soyluyorum. İnsan, Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın uzerinde yeri vardır. Kimseyi inancından ve kimliğinden dolayı suclamadım. Boyle bir hakkı kendimde gormuyorum. İmam hatip okullarıyla ilgili toren duzenleniyor. Muftuler ve imamlar cağrılmış. CHP’yi yuhalatıyorlar. Ya bunlar cami cemaatine vaaz verirken ne diyecekler. Senin hic ahlak anlayışın yok mu arkadaş ? Sen imam hatibi nicin siyasete alet ediyorsun ? Butun imamlara sesleniyorum. Size guveniyoruz. Siz toplumun kanaat onderisiniz. Elbette siyasi goruşunuz olacak. Ama Allah’ın kelamını dillendirirken, siyasi kullandırmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıcdaroğlu, 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gormez’in acıklama yapmasını beklediğini anlattı.

"CHP HALKIN PARTİSİDİR, MAZLUMUN YANINDADIR"

CHP’nin halkın partisi olduğunu ve her zaman mazlumu yanında olduğunu dile getiren Kılıcdaroğlu, "Polislere seslenmek istiyorum. Yolsuzluk operasyonundan sonra 2 binden fazla polis suruldu. Polis, devleti temsil eder. Bir yerde olay olduğunda devlet nerede diye sorarız. Polis. iktidarın değil, halkın polisi olduğu surece bizim başımızın ustunde yeri vardır. Mağdur olan polislerin de yanındayız. Surulen savcılar var. Dune kadar ne diyorlardı, bugun farklı diyorlar. Biz zalime karşı durmayı, onurlu gorev kabul ederiz. CHP, halkın partisidir. Mazlumun yanında hep olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi. milliyet