CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a yuklendi... Kılıcdaroğlu, "Yeter artık bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi" dedi.
Yeter artık bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. Tamam cezaevine girdin, mağdur oldun. Senin icin anayasa değişikliği yaptık, Siirt'ten milletvekili oldun. Hala ben mağdurum da mağdurum.

17 Aralık gercekten cok onemli. Gazetelerde 247 milyar lira deniyor. Cıktılar bu rakam afaki diyorlar. Cıkın acıklayın, en iyi rakamı kim bilir, calan adam bilir. Bu daha cıkan kısmı.

Siyasetcinin olmadığı yerde yolsuzluk olur mu? Olmaz. Ulkenin bir gerceği var, ulke soyuluyor. 76 milyon halkımızın parasının hesabını sormak benim boynumun borcudur. Vatandaş soruyor 700 bin liraya kol saati olur mu? Sorduk oluyor. Fotoğrafı cekilmiş, bakanın kolunda 700 bin liralık saat, fotoğrafları var. Mamak'ta oturan yurttaşlarıma sesleniyorum 10 apatman dairesi demektir. Peki bu cetenin reisi kim? Hic sakın milleti kandırmasın. Sen bu ulkede yolsuzluklar konusunda cete reisisin. Kimse senin eline su dokemez.

Erdoğan'ın bir korkusu var. Mağdur edebiyatı yapıyor, darbe yapacaklar. Altında yatan şu 'oğlum Bilal Erdoğan ifade vermesin.' Şimdi yurttaşlarıma sesleniyorum. Birisi yolsuzluk soruşturmasında aranacak. Aranan senin cocuğun olsa gider ifade verir. Aranan Başbakan'ın cocuğu ise kimse onun ifadesini alamaz. Uzun sure saklandı, gecenlerde baktık makam arabasında yanına almış. Bu devlete meydan okumadır. Bu yargıclar, polisler benim cocuğuma dokunamazsınız, savcılar benim cocuğumu alamazsınız demektir. Onun cocuğunun sizin cocuğunuzdan farkı ne? Ayrıca onun ozelliğ ne? Onun bir temel ozelliği var ruşvet almak.

Demokratik ulkelerde ruşvet ve yolsuzluğa adı karışanların hesap verdiği yer yargıdır. Benim gorevim de seni o yargının karşısına cıkarmaktır.

Yırtık ayakkabıyla siyasete gireceksin sonra en zengin başbakanlardan olacaksın. Ardından da bunlar darbe girişimi diyeceksin. Yeter artık.

Biz aile sigortası getireceğiz dedik. Bize 'bu parayı nasıl bulacaksınız' dediler. Hesabı yaptık, aile sigortasının maliyeti 7,5 milyar liraydı. Bunların hortumladıklarıyla 32 yıl bu para odenecekti.

Bize karşı darbe yapıldı diyorlar. Kimsenin darbe yaptığı falan yok. Yolsuzluklar ortaya cıktı, sen de panik icindesin. Sen şimdi yargıya yolsuzluk darbesi yaptın.

Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacağız. Yolsuzluktan şikayet edenin adresi bellidir, CHP. CHP iktidarında 5 kuruş ruşvet alana goz actırmayacağım, hesabını soracağım. Siyasi ahlak yasası cıkartacağız. Alınan paraların tamamı 76 milyon insanın odediği vergiler.

Bir mağduriyet edebiyatıdır gidiyor. Vatandaşuma sesleniyorum. Bir kebndine bak bir de başbakana bak. Bir kendi cocuğuna bak, bir de başbakanın cocuğuna bak. Kendine don şu soruyu sor. Ben mi mağdurum, başbakan mı mağdur? Elini vicdanına koy ve oyle duşun.

76 milyon insanıo hortumladılar yine doymadılar. Hayatımda bu kadar yuzsuzluğu gormedim. Dunya tarihinde de orneği yok. Soruyorlar 'cocuğunuz gemi sahibi oldu.' 'Yok' diyor 'gemicik'.

Masum insanlar hapisteyse kendini sorgula. Bu ulkede mağdur olan varsa sen değilsin, İlker Başbuğdur
milliyet