Yine aynı yontem! 78 yaşındaki Maide Gungor "Bizler polisiz. Teroristler almadan paranızı bankadan cekip bize verin" diyen dolandırıcıların son kurbanı oldu
İstanbul Uskudar'da bir sitede yalnız yaşayan 78 yaşındaki emekli Maide Gungor dolandırıcıların son kurbanı oldu. Gungor, 145 bin TL ile eşinden miras kalan altınları dolandırıcılara kaptırdı. 14 Ocak Salı gunu yaşlı kadına telefonla ulaşan kimliği belirsiz kişiler, "Emniyetten arıyoruz. Banka hesap bilgileriniz teroristlerin eline gecti. Paranızı onlar cekmeden siz cekin ve bize teslim edin. Soruşturma sonrası size geri vereceğiz" dedi. Dolandırıcılar, surekli telefonda tuttukları kadının kendisinden şuphelenen banka gorevlilerine soyleyeceği yalanı bile planladı. Banka şubesine giden Gungor, tatile gideceğini ve cocuklarına vereceğini belirterek 145 bin TL parasını cekti. Ardından bir poşete koyduğu parayı istenilen cop konteynırının yanına bıraktı. Maide Gungor dolandırıcıların isteği uzerine evine giderek 60 bin TL değerindeki doviz ve altınları da dışarıda bekleyen şahsa verdi.
'HİPNOTİZE OLMUŞ GİBİ'

Kısa bir sure sonra dolandırıldığını fark eden yaşlı kadın, kızını aradı. İhbar uzerine siteye gelen polis, guvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcıları yakalamak icin calışma başlattı. Olayın şokunu hÂl uzerinden atamayan Maide Gungor, "Profesyonellerdi. Rollerini o kadar iyi oynuyorlardı ki, resmen hipnotize olmuş gibiydim. Cep telefonum bir ara kapandı diye azar bile işittim. Evdeki temizlikciler duymasın diye onların isteğiyle kendimi banyoya kilitledim. Bunların yakalanması lazım. Başbakanımızdan, İcişleri Bakanımızdan yardım istiyorum. Rahmetli eşimden kalan tum paramı bunlara kaptırdım" dedi.

Kaynak.
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/01/22/bu-yalanlara-artik-kimse-inanmasin