Zaman yazarı Huseyin Gulerce hukumet ile Cemaat arasındaki eşi gorulmemiş kavganın ne zaman son bulacağını acıkladı.

Radikal.com.tr - Zaman gazetesi yazarı Huseyin Gulerce, hukumet ve cemaat arasındaki catışma ile ilgili olarak, 'cıkış yolu var mı?" sorusunun yanıtını verdi.
Gulerce'ye gore şu saatten sonra artık herkes, "buyuyen yangının, şiddeti artan fırtınanın, kopmak uzere olan cığın, en az zararla nasıl atlatılacağını" duşunuyor. Cok sıkıntılı bir donemden gecileceğini belirten Gulerce, savaşın ne zaman biteceğine yonelik tarih de verdi.

Gulerce'ye gore Turkiye'yi temellerinden sarsan bu kavga 1 yıl daha devam edecek. Bitmesi ise ancak Cumhurbaşkanlığı secimlerinden sonra olacak.
İşte Gulerce'nin tahminleri:
"Ben bu atmosferin kalıcı olmayacağına, ozellikle cumhurbaşkanlığı seciminden sonra Turkiye’nin normalleşeceğine, sonunda milletimizin -Allah’ın yardımıyla- en doğru kararı vereceğine inanıyorum. İman, umut, millete guvenme, yukselen değerlerimizin bir daha hırpalanmayacağı inancı ile sonunda, nehir yatağını bulacaktır diye duşunuyorum…

Demek ki en az bir yıllık sıkıntı ile ırgalanacak, sarsılacak, uzulecek, zaman zaman yeise kapılacağız.

Cıkış yolu var mı?

Daha once de ifade ettim, cıkış yolunu kolaylaştıracak iki esas var:
Birincisi, demokratik terbiyeyi bozmadan, ilke ve esasları savunarak hukukun ustunluğune sahip cıkmak. Butun iddiaları, yargının neticelendirmesini savunmak. Yargı kararları olmadan kimseyi mahkûm etmemek. Bu konuda cok dikkatli olmak. Peşin hukumlerin, psikolojik harp taktiklerine dayalı algı oluşturmalarının onunu kesmek… İlle de hukuk, ille de demokrasi demek…
İkinci esas, duruşumuz, uslubumuzdur. Kim uslup guzelliğini korursa, kim diline sahip cıkarsa onun başı yarın dik olacaktır. Uslup, usul kadar değerlidir. Yanlış uslup, haklı olduğunuz yerde sizi haksızlığa mahkûm edebilir. Kaldı ki, mumin duruşların ne guzel bir dusturu var: Sovene dilsiz, dovene elsiz gerek… Rencide olsan da rencide etme, kırılsan da kırma…
Gun bugundur…"

http://www.kadinlarkulubu.com/newthread.php?do=newthread&f=1201