Erdoğan'dan flaş acıklamalar
Başbakan Erdoğan Bruksel ziyareti oncesi konuşuyor. Başbakan Erdoğan'dan aranan TIR'lara ilişkin cok sert tepki geldi.
Erdoğan, Yargıtay'ın şike kararının zamanlamasını ise manidar bulduğunu soyledi: Şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı burada da cok ince hesaplar yaparak boyle bir adım attığına inanıyorum
İHANET DERECESİNE ULKELERİNİ KOTULUYORLAR
Başbakan Erdoğan, Bruksele gidişi oncesi yaptığı acıklamada; Malum bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ulkelerini ve kendi ulkelerinin ekonomilerini kotulemek icin yurt dışında yoğun propaganda yaptıklarını gozlemliyoruz. Bruksel ziyaretimiz, Turkiye'de yaşananları en doğru ve en tarafsız şekilde muhataplarımıza anlatmamıza fırsat verecektir. Yargıya değil yargı icindeki odaklara mudahale edildiğini acık ve net şekilde delilleriyle ortaya koyacağız dedi. Avrupa'da muhataplarına gercekleri anlatma fırsatı bulacaklarını kaydeden Erdoğan, "İnşallah bu ihanet şebekelerinin oyunları bu şekilde bozulacaktır" dedi.
ARANAN TIR'LAR
Başbakan Erdoğan, 'CHP MİT'i silah kacakcılığı yapmakla' sucladı şeklindeki soru uzerine şoyle konuştu:
Bu ifadeyi kullanan kişi bu ulkenin bir muhalefeti olamaz. Dunyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi gorevler yapar bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel muduru MİTin gorev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. 26nci maddeyi acsın okusun. Bir defa savcı benim iznim olmadan kalkıp boyle bir mudahalenin icine giremez. Ve MİTin ne getirip ne goturduğune bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur. Burada jandarmamız da kullanılmıştır. Gerek bu jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, erattan bahsetmiyorum gerek savcıyla ilgili hukuki surec başlatılmıştır. Gereği bunlarla ilgili yapılacaktır
Kendi Milli İstihbarat Teşkilatı'nı dunyaya bu şekilde lanse edenin vatanseverliğinden şuphe ederiz.
YARGITAY'IN ŞİKE VE AZİZ YILDIRIM KARARI
Başbakan Erdoğan, 'Yargıtayın şike davası sonuclandı. Aziz Yıldırımın da cezası onandı. Hem başkanlığı duşecek, hem de cezaevine girmesi soz konusu. Yargıtayın şike kararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna şu yanıtı verdi:
Değerli arkadaşlar zamanlaması itibarıyla ben bunları anlamlı buluyorum. Niye bugune kadar boyle bir karar acıklanmadı, şimdi secim arefesinde boyle bir karar acıklandı. Butun bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. Şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı burada da cok ince hesaplar yaparak boyle bir adım attığına inanıyorum. Hukuki surecin devamında ne olur bilemem. Sadece zamanlamasının anlamlı olduğunu ifade ediyorum. milliyet. milliyet devam edecek diye not duşmuş eklenirse bende eklerim
Erdoğan'dan aranan TIR'lara ilişkin cok sert tepki geldi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'dan aranan TIR'lara ilişkin cok sert tepki geldi