İddialara gore, "Erdoğan'ı Gezi olaylarında ben kurtardım. Erdoğan'ı gotureceklerdi" diyen Ocalan, 17 Aralık'a da karşı duracaklarını belirtti.
Cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 22 Ocak 2014 Carşamba
A+A-

Can Dundar'ın Canlı Gaste isimli programında onemli iddialara yer verildi. BDP heyetinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Ocalan'la yaptığı son goruşmelerden kamuoyuna yansımayan ifadelere yer veren Dundar, Ocalan'ın Erdoğan, Gezi direnişi, yolsuzluk operasyonu ve Ermenilerle ilgili goruşlerini paylaştı.
'Başbakan'ı Gezi'de ben kurtardım'
İddialara gore Ocalan şunları soyledi
"Başbakan secimlerde beni idam etmekten bahsediyordu ancak ben Gezi olaylarında kendisini kurtardım. Sağduyulu davranmasaydık Başbakan'ı gotureceklerdi. 17 Aralık darbesine de karşı duracağız. Tum darbelere karşı durduk"
'Fidan'ı vermemekle doğru yaptı'
"Nisan'a kadar opsiyon tanıdım. Ancak hukumet biran evvel bir Barış Yasası yapmalı. Yoksa biri cıkar Hakan Fidan'ı da Başbakan'ı da zora sokar. Hakan Fidan'ı vermemekle Başbakan doğru yaptı. Şimdi herkesi kurtaracak bir yasa cıkarmalı"
'Bese Hozat'ın sozlerinin arkasındayım'
"(Bese Hozat'ın Ermeni, Rum ve yahudi lobilerine ilişkin değerlendirmeleri) Ermenilerin buna tepki gostermesine gerek yok. Beni en iyi anlayan Bese olmuştur. O sozlerin ben de arkasındayım. Hrant Dink olduğunde ben "Son Ermeni oldu" demiştim. Halen o sozu savunuyorum"
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...rdogan_i_Gezi_de_ben_kurtardim__dedi_mi_.html