Turkiye’de yaklaşık 300 bin oğretmen adayı KPSS’yi kazanarak atanmanın hayalini kurarken bazı oğretmen adaylarının hicbir sınava girmeden goreve başlatıldığı ortaya cıktı. Sınavsız olarak yapılan atamalar Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya tanınan acıktan atama yetkisi ile gercekleşti. Bu cercevede, Bakanlık kararı ile hicbir KPSS sınavına girmemiş kişiler Turkiye genelinde değişik okullara atandı.

[h=3]SKANDAL NASIL ORTAYA CIKTI[/h]Bakan’a tanınan yetki cercevesinde bazı oğretmen adaylarının sınavsız olarak işe alındıklarına ilişkin skandal, Turk Eğitim Sen’e gelen bir duyum uzerine ortaya cıktı. Duyumu araştıran Turk Eğitim Sen, F.A. isimli bir oğretmen adayının Balıkesir’de bir meslek lisesine sınavsız olarak atandığını tespit etti. Bunun uzerine soz konusu oğretmenin atama kararı bulundu. Ve kararın iptali icin Ankara 3. İdari Mahkemesi’nde dava acıldı. Mahkeme kararı gectiğimiz gunlerde verdi. Mahkeme; Bakanlık’tan ve Sendika’dan gelen belgeler uzerinde yaptığı incelemede, atamanın sınavsız yapıldığını tespit etti. Bunun uzerine atama kararına dayanak teşkil eden Bakanlık makamının 10 Ocak 2012 tarihli yazısı iptal edildi. Yine Bakanlığın, Balıkesir Valiliği’ne bildirdiği acıktan atama kararı da iptal oldu.

[h=3]SINAVSIZ ATAMALAR ARAŞTIRILIYOR[/h]Soz konusu atama işlemini iptal eden Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin 06 Aralık 2013 tarihli, E:2012/1069, K:2013/1816 sayılı kararında; yururlukteki mevzuata gore oğretmen olarak atanabilmek icin KPSS’ye girmiş ve sınavdan atanabilmek icin gerekli olan yeterli puanı almış olmanın şart olduğu belirtildi. Bu durumun mevzuatta acıkca ifade edildiği vurgulanan kararda, “Buna rağmen F.A. isimli şahsın KPSS sınavına girmeden Bakanlıkca re’sen oğretmen olarak atandığı, bu durumun hukuka aykırı olduğu” kaydedildi. Sendika ise mahkemenin bu kararının ardından Turkiye genelinde sınavsız olarak yapılan atamaların peşine duştu. Bu cercevede Bakanlık kararı ile KPSS sınavına girmeden yapılan atamalar araştırılıyor.

Taraf gazetesinden Alıntıdır. .

Hakkımı helal etmiyorum! Bunu gercekleştirenlere de kabul edenlere de sessiz kalanlara da!