Dershanelerin donuşumuyle ilgili tasarı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu hafta icinde taslağı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. NTV'nin ulaştığı tasarıda en dikkat ceken ayrıntı ise "1-5-9 formulu". Dershanelerin donuşumu surecinde; 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıfa başlayan tum oğrencilerin masraflarını devlet karşılayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin ozel okula donuşumunu teşvik icin 1-5-9 formulu getiriyor.
Donuşum surecinde, Turkiye'deki butun ozel okulların 1, 5 ve 9'uncu sınıflarına kayıt yaptıran butun oğrencilerin masraflarını devlet karşılayacak.
Maliye Bakanlığı her bir oğrenci icin devlete maliyeti doğrultusunda yaklaşık 3 bin lira odeme yapacak.
Teşvik, bu yıldan itibaren dort yıl boyunca devam edecek. Bu da sadece butun dershanelerin ozel okula donuşmesi durumunda bile 3 bin 800 şubeyi dolduracak oğrenci icin odeme yapılacağı anlamına geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerin donuşumu tasarısını tamamladı.
Calışmanın en dikkat ceken bolumu, ozel okula donuşum icin verilecek teşviklere yonelik.
Tasarının Meclis'te kabul edilmesini ardından gundeme gelecek teşvik paketinin ayrıntıları da netleşti. Arsa yardımı bu teşvikler arasında.
Teşvik miktarları illere gore, oğrenci kapasitesi, sınıfların doluluk oranı dolayısıyla da ozel okul ihtiyacına gore belirlenecek.
Taslakta donuşum secenekleri de coğaltıldı. Dershaneler; ozel okulun yanı sıra yurt, anaokulu, kurs ve etud merkezlerine de donuşebilecek.
Ancak etud merkezlerine 12 yaş sınırı getirilecek. Ucretsiz etud merkezleri ise varlığını surdurebilecek.
Donuşum surecinde işsiz kalan oğretmenler en az 5 yıl calışmış olma şartıyla halk eğitim merkezlerinde istihdam edilecek.
Pedagojik formasyonu olmayan oğretmenlere formasyon eğitimi verilecek. Bu oğretmenler, halk eğitim merkezlerindeki takviye kurslarda gorevlendirilecek.
Kira kontratı devam eden dershaneler, mekanlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilebilecek. Bakanlık da buralarda halk eğitim merkezleri kuracak. milliyet
Derhane Taslağı Hazır: 1-5-9 Formulu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Derhane Taslağı Hazır: 1-5-9 Formulu