Muğla'nın Fethiye ilcesinde bir berber dukkanına cırak olarak giren 11 yaşındaki ortaokul oğrencisi, işe gelmediği icin patronu tarafından boynundan iple bağlanarak motosikletin arkasında sokak sokak gezdirildi. Dun hurriyet.com.tr'nin manşet yaptığı ve Turkiye'nin gundemine oturan şanssız cocuğun babası da şoke etti. Baba, ustasının oğluna şaka yaptığını soyledi.
Muğlanın Fethiye İlcesinde işe gelmeyen cırağı 11 yaşındaki B.A.G.yi, boynundan iple motosikletine bağlayarak 1 kilometre boyunca cekerek goturduğu iddia edilen berber 43 yaşındaki İsmail A., gozaltına alındı.
BOYLE CEZA GORULMEDİ / FOTO GALERİ
Patlangıc Mahallesi Suleyman Demirel Bulvarındaki olay, dun saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Tokat attığı icin işe gelmeyen cırağı Patlangıc Ortaokulu 6ncı sınıf oğrencisi B.A.G.nin internet kafede olduğunu oğrenen berber İsmail A., 20 L 1367 plakalı motosikletiyle cocuğu almaya gitti. İnternet kafede bulduğu cocuğu boynundan iple motosikletin arkasına bağlayan İsmail A., işyerine doğru hareket etti. Boynundan iple bağlı halde motosikletin arkasından koşmaya calışan B.A.G.yi gorenler polisten yardım istedi.
Hızla yol alan motosiklete yetişebilmek icin cığlıklar atarak berberden yavaşlamasını isteyen cocuk, iple 1 kilometre boyunca yurutuldu. İsmail A., işyerine getirdiği cocuğu muşterilerinin gozu onunde tokatlamaya devam etti.
ŞAKA YAPTIĞINI SOYLEDİ
Olay yerine gelen polis ekipleri gozyaşlarına boğulan B.A.G.yi berberden cıkardıktan sonra İsmail A.yı gozaltına almak istedi. Şaka yaptığını soyleyip polise direnen İsmail A., gozaltına alınarak polis aracına bindirildi. Yaşananları soran gazetecilere buyutulecek bir şey olmadığını soyleyen İsmail A., şaka yaptığını yineledi.
YAVAŞ GİT, DİYE BAĞIRDIM
2 aydır İsmail A.nın cırağı olduğunu anlatan B.A.G. ise para alamadığı icin işe gitmek istemediğini soyledi. Ustasının harclık aldığı gunler yevmiyesini vermediğini dile getiren B.A.G., "Dun yevmiyemi isteyince başıma vurdu. Ben de bugun işe gitmedim. İnternet kafede olduğumu oğrenip gelmiş. Boynumdan iple motosiklete bağladı. Beni işyerine kadar surukledi. Hızlanınca neredeyse duşuyordum. Yavaş git diye bağırdım. İşyerinde de dovmeye devam etti. Bir daha onun yanında calışmak istemiyorum" dedi.
BUNUN ADI İŞKENCE
Yoldan gecerken olayı goren Mustafa Tosun, boyle bir cezayı kabul etmelerinin mumkun olmadığını soyledi. Cocuğun metrelerce boynundan iple suruklediğini anlatan Tosun, "Cocuğu işe gelmediği icin boynundan iple motosikletin arkasına bağlamış. Yıl 2014 boyle şey mi olur? Bunun adı işkencedir" diye konuştu.
BABASI DA ŞAKA YAPMIŞ DEDİ
Kucuk cocuğun boyacılık yapan babası Taha G.ye telefonla ulaşan polis ekipleri, yaşananlardan haberi olup olmadığını sordu. Taha G. de ustasının oğluna şaka yaptığını soyleyince, B.A.G., ağlayarak yanına gelen kucuk kız kardeşiyle birlikte Fethiye Cocuk Buro Amirliğine goturuldu.
KAMERAYA YANSIDI
B.A.G.nin boynundan motosiklete iple bağlanıp cekilmesi cevredeki işyerlerinin guvenlik kameralarına yansıdı. Goruntulerde, cocuğun boynundan iple bağlandığı motosikletin peşinde koştuğu goruluyor.
İşe gitmeyen cocuğa inanılmaz ceza
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İşe gitmeyen cocuğa inanılmaz ceza