İranın Kurdistan Eyaleti Merivanda bir ilkokul oğretmeni Ali Muhammediyan hasta bir oğrencisinin sacları dokulunce, kendi kafasını da sıfıra vurdurdu ve ulkenin ulusal kahramanı oldu.
Hasta oğrencisi Mahan Rahiminin sacları olmadığı icin diğer oğrenciler tarafından dalga gecildiğini farkeden İranlı oğretmen, kel oğrencisine destek olmak icin saclarını kazıtıp 8 yaşındaki oğrencisi ile fotoğraf cektirdi. Ali Muhammediyan fotoğrafı Facebook sayfasına ekledi altına da: Bizim kafalarımızın saca alerjisi var notu duştu. Ne olduysa o fotoğraftan sonra oldu. Fotoğraf bir gece icinde yuzlerce beğeni ve paylaşım aldı. Ardından butun sınıftaki cocuklar da saclarını kazıttılar.
Guardian gazetesine yaptığı roportajda Ali Muhammediyan, Ertesi gun Facebook sayfama girdiğimde fotoğrafı beğenenlerin ve paylaşanların sayısını gorunce inanamadım. dedi.
Ali Muhammediyanın bu hareketi oyle bir etki yarattı ki, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oğretmeni tebrik etti ve kucuk Mahanın tedavi masraflarını ustlendi.
Oğretmen Ali Muhammediyan ayrıca İran Eğitim Bakanlığına resmi teşekkur icin davet edildi.
Kurdistan eyaleti Merivan gazetesine konuşan 45 yaşındaki oğretmen Mahan kel kaldıktan sonra cok icine kapandı. Yuzunden gulumsemesi eksildi ve derslerinden de endişe duymaya başladım. Onu tekrar yoluna sokabilmek icin kafamı kazıttım. Bu olayın insanları boyle etkilemiş olmasına sevindim, cok olumlu tepkiler aldım. Şimdi okuldaki herkes kafasını kazıtmak istiyor. dedi.
Mahanın durumunu inceleyen Tahranın Razı Hastanesindeki doktorlar, Mahanın bağışıklık sistemi ile ilgili bir problemi olabileceğini ve sacının neden dokulduğunun araştırılacağını soylediler. Mahandan alınan orenekler test icin Almanyaya da gonderildi.
eğitimajansı
Hasta Oğrencisi İcin Saclarını Kazıttı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hasta Oğrencisi İcin Saclarını Kazıttı