ZONGULDAKta muhasebeci 53 yaşındaki Ayhan Ercanın, eşinin başka birisiyle ilişkisini kendisinden gizlediği gerekcesiyle kızı 16 yaşındaki Funda Ercanı tabancayla oldurduğu evinde keşif yapıldı. Sanığın eşi Meliha Ercan, cezaevi aracının icindeki eşi Ayhan Ercana, "Cocuklarımın hayalinin, benim hayallerimin katilisin sen. Nasıl kıydın ona?" diyerek gozyaşı doktu. Bu sırada cinayetin tanığı diğer kızı 13 yaşındaki T.N.E. annesinin omzuna başını koyup ağladı.
Gecen yıl 11 Eylulde meydana gelen olayda Ayhan Ercan, bir suredir ayrı yaşadığı eşi Meliha Ercanın başka birisiyle ilişkisini kendisinden gizlediğini duşunduğu kızları Funda Ercan ve T.N.E.ye tepki gosterdi. Ayhan Ercan, iddiaya gore tabancayla uzerine yuruduğu kızı Funda Ercanı başından vurdu. Funda Ercan olurken, tutuklanan Ayhan Ercan hakkında, Yakın akrabayı kasten oldurmek ve Ruhsatsız silah bulundurmak suclarından ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava acıldı.
CİNAYET EVİNDEN GOZYAŞLARI İCİNDE CIKTILAR
Ayhan Ercan, 22 Ocaktaki ilk duruşmada kızını kazayla vurduğunu ileri surerken, mahkeme heyeti evde keşif yapılmasını kararlaştırdı. Tutuklu sanık Ayhan Ercan, keşif icin cezaevi aracıyla Tepebaşı Mahallesindeki eve getirildi. Annesinin evinde yaşayan Meliha Ercan da olayın tanığı kızı T.N.E. ile keşifte hazır bulundu. Meliha Ercan, evde cinayet anını mahkeme heyetine gozyaşları icinde anlatan kızı T.N.E. ile yine ağlayarak dışarıya cıktı.
NASIL KIYDIN ONA
Meliha Ercan, kızıyla cezaevi aracının onunde durup icinde bulunan eşi Ayhan Ercana tepki gosterdi. Meliha Ercan, "Katil. Hayatımızın katili. Kimi oldurdun de gostermeye geliyorsun sen. Sen hangi duşmanı oldurdun? Utanmadın mı buraya gelmeye. Cocuklarımın hayalinin, benim hayallerimin katilisin sen. Nasıl kıydın ona. Kendinle gurur mu duyuyorsun sen. Bu cocuk ağlarken sen nasıl dayanıyorsun. Nasıl yaşadın 5 ay. Hepsinin hesabını soracağım sana. Nasıl kıydın benim cocuklarıma" diyerek gozyaşı doktu. Bu sırada T.N.E. de annesinin omzuna başını koyup ağladı.
BAYGINLIK GECİRDİ
Polislerin mudahale ettiği Meliha Ercanın cezaevi aracından uzaklaştırılmasından sonra sanık Ayhan Ercan, jandarmalar eşliğinde eve goturuldu. Yaklaşık 1 saat suren keşfin ardından sanık Ayhan Ercan, tekrar cezaevi aracına konuldu. Bu sırada, "Kızımı getir bana" diyerek eşine tepkisini surduren Meliha Ercan, baygınlık gecirdi. Meliha Ercan, kızı T.N.E., polisler ve cevredekiler tarafından komşusunun evine goturulerek sakinleştirilmeye calışıldı. Ayhan Ercan ise tekrar cezaevine gonderildi.
milliyet