Merhaba bayanlar;

bu forumda ve başka sitelerin forumlarında beslenme ile alakalı ne var ise yardım isteyip, okurdum. kızımı bu konu uzerinde ozel hastanelerde prof. bile goturdum.. ama sonuc hep aynıydı
sonra ya ben kafayı yiycem dedim, yada bırakıcam kendi haline dedim.

oyle ki; benim kızım onune tas koyup suyla oynarken arkasına gecip cenesini tutup oyle yedirdiğimiz donemler oldu, lavaboya goturup suyu acıp yedirdiğmiz donemler oldu ya da sırf 1 oğun yesin diye avm goturup oralarda yedirmeye calıştık. ama coğu zaman 1 oğun yer oyle uyurdu, istemezdi ve istemediği zaman yediremezdik.

diyeceğim o ki; bana deseler inanmazdım, birden yemeğe başladı. az az yiyo, ama herşeyden yiyor.
bulamacmış 3 yaşına kadar yedi dert etmeyin bu yaşta olupta bulamac yiyen insan yok.
şu an bile 4 yaşında sabah kahvaltısını bulamac yiyor. ama sadece kahvaltıyı.. diğer oğunleri normal,karnıyarık bile yiyor, kereviz yemeği,bamya v.s

yazın 2 ay tek tek kahvaltı denedim, sonra bana dediki, anne her seferinde kızıyorsun yemiyorum diye, sen bana bulamac yap dedi. gercekten ... ve hala bulamac yiyor.. varsın yesinde bulamac yesin...

bir cocuğun ağzından soylenmiş şey o oyle mutlu bulamacla mutlu ve yiyor, varsın yesin...

birde artık buyudu 4 yaşında oldu.. birazda şu taktiğii izliyoruz. babamız akşamları oyun oynar, kitap okurlar araları cok iyi. ama yemek yemiycem dediğinde tatlı sert olur. biraz babadan sinirlendimi bana bağırır korkusu var ve yiyor.. ve tehditte işe yarıyor, cunku herşeyi anlıyorlar.. o zaman cizgi film yok, o zaman park yok(sevdiği şeyler).. hala yemiycem diyo ama 15-20 dk. duşunuyor geri geliyor yiyeceğim diyor..

sonuc olarak; kimse yemek konusunda benim kadar cekmemiştir, hatta cocuk dr. benim psikoloğa bile gozukmemi istedi.
ama cocuğun yaşı buyudukce herşeyi idrak ettikce yeme duzeni gelişiyor. hic dert etmeyin. cok yemese bile az yese bile herşeyin tadına baktırtın. ve mutlaka odullendirin akşamları..

inşallah birkac kişinin yureğini rahatlatıysam ne mutlu bana.
cunku ben cok değil 1 sene once deli gibi bu cocuk duzelcekmiş, vitamin şurubu v.s araştırırdım.
sadece rahat olun, baskı yapmayın, ama biraz birinden korksun yani cekinsin... otur ye bakalım diyince otursun ve yesin...
gerekirse ceza verin odasına kapatın 5 dk. falan dursun. sonra tıpış tıpış gelicek ve yemek yemenin faydalarını ara ara soyleyin. bilincaltına işleyin.. mesela ben keloğlan masalı uyduruyorum, yemek yemeden okula gitmiş gucsuz kalmış ders yapamamış. yemek yememiş parka gitmiş oynayamamış arkadaşları ile v.s. normal hikaye gibi uyduruyorum..

sanırım uzun oldu, ama inanın rahat olun.. gercekten zamanla duzeliyor..