AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, partisinden istifa ettiğini acıkladı. İşbilen'in istifasıyla 17 Aralık'tan sonra AK Parti'de istifa eden vekillerin sayısı 9 oldu. İşbilen, ''Bu partinin bir vekili olmama rağmen benim evime dinleme cihazı koydular'' dedi. İşbilen, istifasına gerekce olarak Fethullah Gulen'e yonelik ithamları gosterdi.
İşte İşbilen'in konuşmasından satır başları:
Guzel bir haberi veya guzel bir hadiseyi duyurmak icin huzurlarınızda olmak isterdim. Ben Ak Partiden İzmir milletvekili adayı olurken gunun birinde cok uzucu şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım aklıma gelmezdi.
"GİDİŞİMİZ İYİ DEĞİLDİR" DEMİŞTİM
Ben AK Partinin bir vekili olarak dershaneler tartışmasının yaşandığı Kasımda Genel Merkezde Nabi Avcının Genel merkezde byapılan basına kapalı toplantıda duşuncelerimi acıkladım. O konuşmayı yapmamı bizzat AK Parti Grup başkan vekilleri istedi.
Orada 'Gidişimiz iyi değildir. Bir dershane tartışmasıyla ulkeyi geriyoruz' demiştim.
BAŞBAKANIN BENİ CAĞIRMASINI TALEP ETTİM AMA TALEP GELMEDİ
O gun alkışlanan ve tebrik edilen bu konuşmamdan sonra Başbakanın cağırıp beni konuşmasını bekledim, hatta talep ettim. Ama Başbakandan beklediğim cevap gelmedi.
GULEN İLE BAŞBAKAN ARASINDA DİYALOGA VESİLE OLURUM DİYE DUŞUNDUM
Bu surec icinde her şeye rağmen muhterem Fethullah Gulen hoca efendi ile Başbakan arasında diyaloga vesile olurum diye de bekledim. Başbakan bu meselenin suhuletle cozulmesini isteseydi beni cağırırdı herhalde. Başbakanın talebi uzerine vekil adayı oldum.
2,5 yıl boyunca ulkenin hep uzlaşmacı siyaset anlayışı ile yonetilmesi gerektiğine inandım.
GULENE İNSANLIK DIŞI İTHAMLAR SURUYOR
AK Partinin vaatleri olan toplumsal barış, uzlaşma, ortak yaşama, ileri demokrasi soylemlerine rağmen vatan ve hizmet icin calışan Gulen hareketine ve mimarına yonelik akıl, insaf, vicdan ve insanlık dışı itham ve hareketler her gun artarak suruyor. Bu durum yurt icinde ve yurtdışındaki milyonlarca insanımız gibi beni de derinden yaralıyor.
GULENİ 50 YILDIR TANIRIM
Muhterem Gulen hocaefendiyi 50 yıldır yakinen tanıyorum. Bugun yapılan hakaretleri omrum boyunca duymadım. Haşhaşi, cete reisi, alim musveddesi, ici boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı, İsrail uşağı, maşa, ABDde esir, kaset şantajcısı ve telekulakcı
Daha neler neler
EFKAN ALAYA KİMSİN SEN YANITI
Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlere girilip ellerİ ve belleri kırılacak teroristler olarak sunuldu. Eski burokrat, yeni siyasetci memleketi Erzurumda kimsin sen diyerek mide bulandırıcı ve tiksindirici bir konuşma yaptı.
NEDENLERİ YOLSUZLUK OPERASYONU
Bunların nedeni yolsuzluk operasyonları.
CAĞLAYAN VE DAVUTOĞLU GORUŞMEDİ Mİ GULENLE
Arınc, Cağlayan, Davutoğlu gitmedi mi, hayır dualarını almadı. Partinin en tepsindeki burokratlar gitmedi mi?
BAŞBAKAN GORUŞMEK İSTEDİ
Başbakan Mayıs ayında ABDdeyken goruşmek istemedi mi? Goruşmek mumkun olmayınca Arıncı gondermedi mi?
GULEN'LE GORUŞENLER HAŞHAŞİ İLE Mİ GORUŞTU
Hocaefendi ile goruştuklerinde haşhaşi ile mi goruştuler. İş dunyasından ve medya dunyasından sayısız insan yıllar icinde hoca efendiyi ziyaret etti. Goruşenler bu isnatlardan birinin bile izine rastlamış mı?
BAKANLARIN COCUKLARI DA ONUN OKULLARINDA
HAŞHAŞİ Mİ OLDULAR
40 yılı aşkın suredir yurt icinde ve dışında dunyanın 160 ulkesinde milyonlarca oğrenci oğrenim gordu. İclerinden bir tanesi bile efsunlanmış mı? Bu cocuklara eğitim veren bakan ve vekillerin cocukları da bu okullarda eğitim goruyor. Onların cocukları da haşhaşi oldu mu? Oğretmenleri de cete elemanı mıydı?
BUYUKELCİLERE TALİMAT VERİRKEN VİCDAN SIZLAMAZ MI?
Buyukelcilere 160 ulkesindeki okulları karalayın talimatı verilirken hic mi insanın vicdanı sızlamaz.
BİZ VARSAK VARSANIZ DİYE NASIL DİYEBİLİRSİNİZ
100 yılık gecmişi olan bir hizmet hareketine 11 yıllık gecmişi olan bir parti nasıl biz varsak varsınız, yoksak yoksunuz diyebilir. Hele bir mumin nasıl bu kadar kolay soyler? Hizmet hareketi ortaya cıktığından bu yana Allahın inayeti ile bugunlere geldi. Allahın izni ilke aynı şekilde de yoluna devam edecek. Devletteki asıl oligarşik paralel yapıyı gizlemek ve yolsuzlukları ortbas etmek icin hizmet hareketine paralel devlet yaftası yapıştırmaya Allahın izni ile kimsenin gucu yetmeyecektir.
DİĞER VEKİL ARKADAŞLARIMLA GORUŞMEM ENGELLENECEK
Uzuluyorum ve iyi biliyorum ki istifamla birlikte cok sevdiğim ve kader birliği ayptığım vekil arkadaşlarım ile diyalog kurmam engellenecek. Onların da benimle temas kurmasına izin verilmeyecek. Ama Meclisin mescidinde, yemekhanesinde onlarla yeniden buluşacağımıza inanıyorum. Bu nedenle istifamı onlardan ayrılık olarak gormuyorum.
GULENLE 2 AYDIR GORUŞMEDİM
Hoca efendi ile 2 aydır telefonla bile goruşmedim. Bundan onceki goruşmelerimde bana ısrarla, yeminle de soylerim partiden ayrılmamam ev ayrılacak olanların da ayrılmaması yonunde telkinde bulunmamdı. Ama oyle bir noktaya geldim ki yakın dostlarım bile hizmet camiası ve Gulene ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız diyerek bana ağır sitemlerde bulundular. Fişlenenler kışın ortasında ailesi ile surgun konumunda bulunurken fetva makamlarından neden ses cıkmaz. Bağışlar icin kolayca fetva veren makamlardan ses cıkmayınca bu zulumlerin caiz olduğu mu sanılıyor. Allahın bu zulumleri gormediği mi duşunuluyor.
EVİME DİNLEME CİHAZI KOYDULAR
Zulumler, takibatlar oyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar. Allahın bunlara mukabelesi de ağır olur. O gun birileri icin de ağlama e pişmanlık gunu olacaktır. Bu aşamada artık AK Partide durmamın bir anlamı olmadığını duşunuyorum. AK Partiden istifa ediyorum.
İLHAN İŞBİLEN KİMDİR?
TBMM'nin internet sitesinde İlhan İşbilen'in ozgecmişi şoyle:
İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946'da Edirne Uzunkopru'de doğdu. Babasının adı Muharrem, annesinin adı Kadriye'dir. Sanayici, İş Adamı; İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bolumunu bitirdi.
Kamu gorevlisi olarak bircok kurumda calıştı. Manisa Maliye Muhasebe Yuksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylul Universitesi Genel Sekreter Vekilliği gorevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Mudur olarak gorev yaptı. Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Turkter Tersanesinin Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevlerini yuruttu. Ufuk Mayna Denizcilik Limited Şirketi ile Cezayir'de Turk Maritime Limited Şirketi ve Tersanesini kurdu. EVYAP Holding Yonetim Kurulu Uyesidir. Turk Maritime Yonetim Kurulu Başkanlığı, Oruc Reis Denizciler Kulubu Yonetim Kurulu Uyeliği bulunmaktadır.
Orta duzeyde İngilizce bilen İşbilen, evlidir.
17 ARALIK'TAN SONRA 9 VEKİL İSTİFA ETTİ
Cetinle birlikte 17 Aralık operasyonlarının ardından AK Partiden ayrılan milletvekili sayısı dokuza cıktı. Ruşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti icine donuk eleştirileri nedeniyle Kutahya Milletvekili İdris Bal ihracı istenince istifasını acıklamıştı. Ardından eski Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay ile Ankara Milletvekili Haluk Ozdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer surecle partiden ayrıldı. Eski İcişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şukur ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğanın yaklaşımına tepki gostererek AK Partiden ayrılmışlardı. AK Parti'den son ayrılan iki isim ise partide Gulen'e yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Muhammed Cetin ile İzmir Milletvekili İlhan İşbilen oldu.
318E DUŞTU
İşbilen'in istifasıyla AK Partinin Meclisteki sandalye sayısı 318e duştu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25757574.asp
AK Partili İlhan İşbilen istifa etti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AK Partili İlhan İşbilen istifa etti