Şehzade Mustafa tepkisi

Muhteşem Yuzyıl'da Şehzade Mustafa olduruldu, son Osmanlılara kufurler yağdırıldı: Hurrem'in tohumları..

Turkiye'nin en cok izlenen dizilerinden biri olan 'Muhteşem Yuzyıl'ın son yayınlanan bolumunde Şehzade Mustafa’nın oldurulduğu sahne sosyal medyada bir numaralı konu oldu. Oyle ki Osmanlı Hanedanı’nın Turkiye’de yaşayan uyelerine hakaret mesajları yağdı.
Osmanlı ailesinin en kıdemli ucuncu kişisi olan Sultan Abdulhamid’in torunu Harun Abdulkerim Efendi Osmanoğlu ve oğlu Orhan Osmanoğlu yaşadıklarını Al Jazeera’ye anlattılar.
"HURREM'İN TOHUMUSUNUZ"

Aljazeera Turk'ten Vercihan Ziflioğlu'nun haberine gore dizinin Carşamba akşamki 123. bolumunu kendisinin de seyrettiğini soyleyen Orhan Osmanoğlu, dizi biter bitmez telefonlarının calmaya başladığını, sosyal medya hesapları uzerinden mesaj yağmuruna tutulduğunu soyledi:
"Sabah dorde kadar telefonlarım hic susmadı, sosyal paylaşım sitelerinden tutun da telefonuma kadar hakaretler yağdı. En yakın dostlarımdan bile rencide edici mesajlar aldım. Telefonumun sesini kıstım fakat yine de uyuyamadım."
Mesajlarda neler yazıyordu sorusuna Osmanoğlu şu yanıtı verdi:
"Orneğin, ' Hurrem’in tohumundan geliyorsunuz soyunuz ortada' diyorlardı. 'Hic mi acımadınız? Saltanat surseniz kim bilir kac oğlunuzu oldururdunuz' diye yazıyorlardı. Diğer mesajlardan bahsetmiyorum bile. Gece boyunca gozumu kırpmadım. 500 yıl once yaşanan bir olay nasıl olur da bugun boylesine bir patlamaya yol acar anlamış değilim."
Kanuni, oğlunun olumunu perdenin arkasından izledi.

"BEN DE BABAYIM"
"Bizler de insanız" diyen Orhan Osmanoğlu, kendisinin de oğlu olduğunu ve filmden cok etkilendiğini soyledi ve şoyle dedi:
"Ben babayım, filmi izlerken buyuk huzun yaşadım… Oğlumun kafasına bir sinek bile konsa ben sineği nasıl oldururum diye duşunurum. Seyretmesi bile gercekten kolay değildi.”
Kendinizi Şehzade Mustafa’nın yerinde duşundunuz mu sorusuna Orhan Osmanoğlu şu yanıtı verdi:
"Duşunmek, aklımın ucundan bile gecirmek istemiyorum.”

"DAVA ACMADIM CUNKU"

Muhteşem Yuzyıl’ın yaklaşık uc yıldır devam ettiğini ve Osmanlı Hanedanı’nın sadece bu filmle hatırlandığını belirten Orhan Osmanoğlu, bu yuzden buyuk bir huzun duyduklarını soyledi.
Dizinin her karesinde yanlışlıklar olmasına ve kendilerine mahkeme acılması icin telkinde bulunulmasına karşın bugune kadar boyle bir adım atmadıklarını soyleyen Osmanoğlu gerekcesini şu sozlerle aktardı:
"Orada yuzlerce kişi ekmek yiyor, beğenelim ya da beğenmeyelim insanların ekmeğiyle oynamaya hakkımız yok.”
Harun Abdulkerim Efendi Osmanoğlu ise diziyi hic seyretmediğini soyledi. Osmanlı Hanedanı’nın sadece harem ve dedikodularla gundeme getirilmesine anlam veremediğini soyledi ve bu durumu haksızlık olarak nitelendirdi.
"Sultan devlet işlerini bırakıp sanki surekli haremle ilgileniyor imajı yansıtılmaya calışılıyor" diyen Harun Abdulkerim Efendi Osmanoğlu, ailesinin bu şekilde gundeme gelmesinden de buyuk rahatsızlık duyduğunu belirtti.

http://www.haberartibir.com.tr/gundem/sehzade-mustafa-tepkisi-h7186.html