Herkese merhaba arkadaşlar, şuan 31 haftalık gebeyim, erkek bir bebeğim olacak inşallah, 29. haftamdan beri su azlığı sıkıntısı yaşıyoruz, buna bağlı olarak beebeğim yeterince kilo alamıyor ve karın cevresi malesef 1 hafta geriden geliyor, doktorum bu haftalar icin suyumun yeterli olduğunu ancak her an takipte olmamaız gerektiğini gunde 10 tekmeden az tekme atarsa hemen acile gelip nst ye bağlanmamı soyledi. ciğer geliştirici iğne oldum 4 doz. her an bebeği alabilirz dedi,ve ben ilcede olduğum icin doğumun yuksek ihtimal merkezde yappılacağını soyledi. bu nedenle anlaışan bebeğim kac gun olacağını bilmediğim bir youn bakım surecinden gececek anlaşılan. Kızlar cok korkuyorum. cok endişeliyim

sorularım:

1- yoğun bakım denilen şey nasıl bir şey, ortamı nasıl, ben bebeğime dokunabilir miyim, 1500 gr doğarsa emzirebilir miyim?
2- yoğun bakımda kalan bebeği kıyafetlerini giydiriyorlar mı? yoksa cıplak sadece bezi ile mi yatırıyorlar?
3- Kuvozde kalması ile yoğun bakımda kalması arasında fark var mıdır?
4- eğer bebeğimin ciğer gelişimi normalse ve 1500 gr civarında doğarsa sizce kac gun sonra cıkar kuvozden?
5- Yoğun bakımda ya da akuvozde kalmış premature bir bebek sizce kuvozden cıktığında emer mi? yani bebeğimi emzirebilecek miyim?