kızlar ben bebeğim bir aylıkken sağlık ocağının tavsiyesi uzerine bebeğime kalca ultrasonu cektirdim ve fizyolojik cıkmasına rağmen normal dediler bu rapor bende 1 ay gezdi ve taki sağlık ocağına goturene dek...
kontrol gunu raporu sağlık ocağına goturdum ve ordaki hemşire bebeğin bir bacağı diğerine oranla 1 cm kısa gozukuyor dedi ve başımdan aşağı kaynar sular dokuldu ve raporu aldığım gibi hast. gittim ordaki dr.da evet doğru soylemişler dedi bende daha once niye uyarmadınız diye bağırmaya başladım tabi orda biiz ortopediye yolladı ve bebeğime yeniden rontgen cekildi ve sonuc aynı bir problem var ve doktor bir ay cift bez bağlayın duzelmezse 4 aylıkken demirden aleti bebeğin kalcasına bağlacağız ve duzelmezse yururemeyecek dedi eve geldik eşimle ama cok kotuyduk bir anne icin en kotu haberlerden biriydi ne umitlerle doğan bebeğim belkide yuruyemeyecekti ,
1 ay boyunca cift bez taktım ve bacaklarını hep acık tuttum ve hic kimseyede zorlattırmadım bebeğimi ve tekrar doktora gittik ve duzelmiş dedi ikimzide cok şaşırdık ama inanmadık ordan raporları aldık ve bebeğimizi başka bir hastaneye goturudk ordaki uzman dr.da rontgen istedi ve tek tek inceledi raporu ve adamda duzelmiş dedi benim size yazmamım sebebi gecenlerde bir yakınımın bebeğinin başınada aynısı geldi oda normal doğumdu ve bebeği 5 aylıkken sorun var diye goturmuşler ve dr cok gec kalınmış demiş şu an makinede bağlı yavrucak ve 1 yaşında ama hala yureyemiyor benim doğumum cok zor gecmişti ve sanırım ondan olmuştu zaten 3 nedeni varmış anne karnında ,doğumda yada doğumdan sonra yanlış tutmayla alakalıymış siz siz olun kalca ultrasonunu 1 aylıkken cektirin bu cok onemli arkadaşlar benimkinde cıkmaz demeyin ve kundak yapmayın bizi her iki doktorda uyarmıştı
Kalca cıkıklığı mutlaka okuyun!!
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Kalca cıkıklığı mutlaka okuyun!!