Soru-Boşanma icin hangi mahkemeye muracaat edeceğim?
Cevap

Soru-Boşanma kararımı elden aldım. Nufusa tescil ettirmek icin neler yapmalıyım?
Cevap:Boşanma kararının verildiği yerdeki nufus mudurluğune muracaat edilmesi gerekir.
Soru-Boşandıktan sonra eşimin soyadını kullanmak istiyorum. Ne yapmam gerkiyor?
Cevap:Boşanan kadın boşandığı kocasının soyadını kullanabilmesi icin bu konuda hakimden karar alması gerekir.
Soru-Boşandıktan sonra evlenmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Cevap:Boşanan erkek ise boşanma kararından sonra hemen evlenebilir, kadın ise M.K.nun 132 nci maddesinde belirtilen ucyuz gunluk bekleme suresini doldurmadan evlenemez.
Soru-Turk Vatandaşlığımı kaybettim ama boşanmamın Turkiye’de ki kayıtlarıma tescil edilmesini istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Cevap:Turk vatandaşlığını kaybeden kişilerin, kayıp tarihinden sonraki nufus olayları aile kutuklerine işlenmemektedir.
Soru-Turk vatandaşlığını sonradan kazanan bayan, eşinden ayrıldıktan sonra nufus kutuklerine tescili nasıl yapılır?
Cevap:Turk vatandaşlığını sonradan kazanan kadının boşanması halinde; kayıtlı bulunduğu idari birimdeki aile kutuğune bağımsız bir kutuk sıra numarası altında, evlenmeden onceki soyadıyla tescil edilir.
Soru-Dul olarak evlenen bayan boşandıktan sonra hangi haneye doner?
Cevap: Dul olarak evlenen kadının boşanması halinde; evlenmeden onceki kayıtlı bulunduğu haneye, evlenmeden onceki soyadıyla doner. Bekarlık soyadını taşıyabilmesi icin hakimden izin alması gerekmektedir