Bursa'nın Buyukorhan İlcesi'ndeki Cumhuriyet Mahallesi'nde, muhtarlığına aday Ulku Acar ile gelini Sebahat İlik arasındaki muhtarlık yarışı, ilcede belediye başkanlığı yarışını geride bıraktı. Buyukorhan İlcesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 donem muhtarlık yapan Mustafa Acar, eşi 55 yaşındaki Ulku Acar'ın mahalle sakinlerinden gelen istek uzerine eşinin bu goreve aday olmaması uzerine secimlere katılmama kararı aldı. Aynı mahallede oturan ve gecen yıl olen eşi Ulvi İlik'in kız kardeşi olan gorumcesi Ulku Acar'ın muhtarlığa aday olduğunu oğrenen 53 yaşındaki Sebahat İlik ise, Gorumcemden benim ne eksiğim var diyerek muhtarlığa adaylığını koydu. Yapılacak secimlerde, sandıktan cıkmak icin kapı kapı dolaşan 3 cocuk annesi Ulku Acar, şoyle dedi: Daha iyi hizmet icin mahallemize kadın eli değmesi gerekiyordu. Aday olduğum icin eşim bana saygı gosterip cekildi. Muhtarlık bizim ailemizin işi. Bu işi en guzel şekilde yapacağımı duşunuyorum. Gelinimizin aday olması ben şaşırttı. Hoşuma da gitti. Muhtarlık gorevini eşimden alacağıma inanıyorum. İki cocuk annesi Sebahat İlik ise, mahallerinin cok daha iyi hizmete layık olduğunu soyledi. Eniştesi, mevcut muhtar Mustafa Acar'ın bu işi yeterince yapamadığını belirten İlik, şoyle konuştu: Eşim gecen yıl yakalandığı kanser hastalığı sonucu oldu. Eniştem eşini desteklemek icin aday olmadı. Gorumcem, muhtar olmak isteyince, bende goreve talip oldum. Benim ondan ne eksiğim var. Daha iyi hizmet vereceğimi duşunuyorum. Mahalle sakinleri de beni istiyor. O yuzden oylara talibim. Toplam 8 adayın muhtar olmak icin yarıştığı 424 secmenin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanacak muhtarlık yarışında, sandıktan kimin cıkacağı merak konusu oldu.

[video=dailymotion;x1dloto]http://www.dailymotion.com/video/x1dloto_gelin-ile-gorumcenin-muhtarlik-yarisi_news[/video]