Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya cıktı. Bilal Erdoğan, Başbakanlık Milli Emlak ve Arazi İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şenol Kazancı ile yaptığı telefon goruşmesinde, Kazancıya soylediği Allahın Kurtkoyundeki 160 donum yere verdiğimiz parayı biliyoruz. Yani siz bizi gaza getirdiniz diyor.
Cumhuriyet/Ankara Burosu
Yayınlanma tarihi: 01 Mart 2014 Cumartesi
A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın İstanbuldaki arazilere ilişkin yeni ses kaydı Haramzadeler adlı Twitter grubu tarafından yayımlandı. Bilal Erdoğanın Başbakanlık Milli Emlak ve Arazi İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şenol Kazancı ile yaptığı telefon goruşmesinde, Kazancıya soylediği Allahın Kurtkoyundeki 160 donum yere verdiğimiz parayı biliyoruz. Yani siz bizi gaza getirdiniz sozleri dikkat cekiyor.
Kayıtlarda, Erdoğan, Şenol Kazancıya, Abi, atıp tutuyordun ya ne oldu? Şu kadar iste, bu kadar iste verecem sana, hesapsız, kitapsız, sorun yapma... diyor. Kazancı da Erdoğana, Yıllık 370 milyon TL cıkınca tabii, bizim de kendimize gore bir şeyimiz var yani... diye yanıt veriyor. Bunun uzerine Erdoğan, İstanbul Kurtkoydeki arazilere ilişkin, Kazancıyı 160 donum yere fazla odeme yaptıklarını iddia ederek, Siz bizi gaza getirdiniz diye uyarıyor. Kazancı da Erdoğanları gaza getirmediklerini, Başbakan Erdoğanın da Oraya bir cozum bulacağım dediğini belirtiyor ve Başbakan Erdoğanın kendisine konuyla ilgili olarak AKPli vekil Mehmet Doğan Kubatla goruşeceğini iletiyor. Kazancının sozleri uzerine de Bilal Erdoğan, arazi işinin artık Maliye Bakanının musteşarında olduğunu dile getirerek, Sen bir konuşsana, bunun başka turlu hicbir oluru var mı yok mu diye soruyor. Kazancı da topu Maliye Bakanlığı Musteşarı Naci Ağbalın uzerine aldığını belirterek Oluru var, şoyle; şimdi ben oradaki, Başbakanımıza da soyledim, yonetmelikle duzenlenmiş bir şey tamam mı? Yuzde birinden az olamaz diye... Ben onu yukselteceğim. On binde birinden az olamaz falan... Cozulecek sorun yani. Boyle cozulebileceğini soyledim Başbakanımıza. Dedi ki, Ben bunu Doğan Kubat ile konuşacağım. Naci ile de ben konuşayım, halledeceğim. Tamam dedim ben de, top sizde dedim cıktım o işten ben diyor.
TURGEV'e arsayı ver aday ol
Yayınlanan diğer bir kayıtta ise Tokattaki kamuya ait bir arazi Başbakan Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın yonetiminde olduğu TURGEV vakfına adaylık karşılığı veriliyor. Tokat Gaziosmanpaşa Universitesi Rektoru Mustafa Şahin, AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Cicek ile TURGEV Genel Muduru Salih Koc arasında gectiği ileri surulen goruşmeler kamu arazisinin TURGEVe verilmesi iddialarını konu alıyor. Kampus icindeki arazinin TURGEVe bağış yapılacağı belirtilirken TURGEV Genel Muduru Salih Koc, donemin AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlundan işlemleri hızlandırmasını istiyor ve karşılığında adaylık konusunda destek vereceğini belirtiyor. Kayıtlarda yer alan iddiaya gore, Eroğlunun aday olması konusunda oldukca ısrarlı olduğu belirtilen Koc, Eroğlundan TURGEVe arsa ayarladığını Başbakana soylemesini istiyor ve bunun Başbakanın cok hoşuna gideceğini dile getiriyor. Bu arada kayıtta adaylık icin destek verileceği belirtilen AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlu, 30 Mart yerel secimlerinde AKPden Tokat Belediyesi başkanı adayı oldu.