TURGEV'e arsayı ver aday ol
Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya cıktı. Bilal Erdoğan, Başbakanlık Milli Emlak ve Arazi İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şenol Kazancı ile yaptığı telefon goruşmesinde, Kazancı’ya soylediği “Allah’ın Kurtkoy’undeki 160 donum yere verdiğimiz parayı biliyoruz. Yani siz bizi gaza getirdiniz” diyor.

Cumhuriyet/Ankara Burosu
Yayınlanma tarihi: 01 Mart 2014 Cumartesi

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İstanbul’daki arazilere ilişkin yeni ses kaydı Haramzadeler adlı Twitter grubu tarafından yayımlandı. Bilal Erdoğan’ın Başbakanlık Milli Emlak ve Arazi İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şenol Kazancı ile yaptığı telefon goruşmesinde, Kazancı’ya soylediği “Allah’ın Kurtkoy’undeki 160 donum yere verdiğimiz parayı biliyoruz. Yani siz bizi gaza getirdiniz” sozleri dikkat cekiyor.
Kayıtlarda, Erdoğan, Şenol Kazancı’ya, “Abi, atıp tutuyordun ya ne oldu? Şu kadar iste, bu kadar iste verecem sana, hesapsız, kitapsız, sorun yapma...” diyor. Kazancı da Erdoğan’a, “Yıllık 370 milyon TL cıkınca tabii, bizim de kendimize gore bir şeyimiz var yani...” diye yanıt veriyor. Bunun uzerine Erdoğan, İstanbul Kurtkoy’deki arazilere ilişkin, Kazancı’yı “160 donum yere fazla odeme yaptıklarını” iddia ederek, “Siz bizi gaza getirdiniz” diye uyarıyor. Kazancı da Erdoğanları “gaza getirmediklerini, Başbakan Erdoğan’ın da ‘Oraya bir cozum bulacağım’ dediğini” belirtiyor ve Başbakan Erdoğan’ın kendisine konuyla ilgili olarak AKP’li vekil Mehmet Doğan Kubat’la goruşeceğini iletiyor. Kazancı’nın sozleri uzerine de Bilal Erdoğan, “arazi işinin artık Maliye Bakanı’nın musteşarında olduğunu” dile getirerek, “Sen bir konuşsana, bunun başka turlu hicbir oluru var mı yok mu” diye soruyor. Kazancı da “topu Maliye Bakanlığı Musteşarı Naci Ağbal’ın uzerine aldığını” belirterek “Oluru var, şoyle; şimdi ben oradaki, Başbakanımıza da soyledim, yonetmelikle duzenlenmiş bir şey tamam mı? Yuzde birinden az olamaz diye... Ben onu yukselteceğim. On binde birinden az olamaz falan... Cozulecek sorun yani. Boyle cozulebileceğini soyledim Başbakanımıza. Dedi ki, ‘Ben bunu Doğan Kubat ile konuşacağım. Naci ile de ben konuşayım, halledeceğim.’ Tamam dedim ben de, top sizde dedim cıktım o işten ben” diyor.
TURGEV'e arsayı ver aday ol
Yayınlanan diğer bir kayıtta ise Tokat’taki kamuya ait bir arazi Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yonetiminde olduğu TURGEV vakfına adaylık karşılığı veriliyor. Tokat Gaziosmanpaşa Universitesi Rektoru Mustafa Şahin, AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Cicek ile TURGEV Genel Muduru Salih Koc arasında gectiği ileri surulen goruşmeler kamu arazisinin TURGEV’e verilmesi iddialarını konu alıyor. Kampus icindeki arazinin TURGEV’e “bağış” yapılacağı belirtilirken TURGEV Genel Muduru Salih Koc, donemin AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlu’ndan işlemleri hızlandırmasını istiyor ve karşılığında adaylık konusunda destek vereceğini belirtiyor. Kayıtlarda yer alan iddiaya gore, Eroğlu’nun aday olması konusunda oldukca ısrarlı olduğu belirtilen Koc, Eroğlu’ndan TURGEV’e arsa ayarladığını Başbakan’a soylemesini istiyor ve bunun Başbakan’ın cok hoşuna gideceğini dile getiriyor. Bu arada kayıtta adaylık icin destek verileceği belirtilen AKP Tokat İl Başkanı Eyup Eroğlu, 30 Mart yerel secimlerinde AKP’den Tokat Belediyesi başkanı adayı oldu.