Araştırma Uzmanı Hilmi Daşdemir, son gelişmeler dolayısıyla AK Parti’nin Turkiye genelinde secim rekoru kırabileceğini soyledi.

İHA

İstanbul’da katıldığı bir programda acıklama yapan Optimar Araştırma Yonetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, araştırma şirketlerinin calışma prensiplerini acıkladığı bir seminerde anketlerin manipulasyon amacıyla kullanılmamasını istedi. Daşdemir, “21 senelik Optimar araştırma firması olarak, asla manipulasyon calışmalarının icerisinde olmadık. Anketin kunyesi, şirketin kimliği cok onemli olduğu gibi, anketi oluşturma yontemleri de araştırma şirketi tarafından acıklanmak zorundadır. Araştırma calışmaları secim kampanyalarında manipulasyon ve propaganda aracı olarak asla kullanılmamalı” dedi.

“AK PARTİ, SECİM REKORU KIRABİLİR”
Marmara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’la birlikte katıldığı programda, guncel konular eşliğinde 30 Mart secimlerine değinen Optimar Araştırma Genel Muduru Hilmi Daşdemir, “30 Mart secimlerinde vatandaş partiye mi, adaya mı oy verecek soruruyla cok karşılaşıyorum. 17 Aralık olmasaydı, gercek anlamda aday gosterilen isimlerin belirleyici olacağını duşunuyordum. Ancak Optimar olarak yaptığımız son iki araştırmada, vatandaşın Başbakan Erdoğan’dan yana tavır alabildiğini rahatlıkla gorebiliyor, AK Parti’nin oy kaybına uğramadığını anlıyoruz. 17 Aralık’tan bugune yaşananları bir tarafa koyalım, muhalefetin kamuoyu oluşturma gayreti de ters tepmişe benziyor. Son uc gunde yaşanan gelişmeler uzerine AK Parti secim rekoru kırabileceğini, yerel secimlerde patlama yapabileceğini duşunuyorum” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN BAŞBAKANLAR İCERİSİNDE EN SAHİCİSİ”
Optimar Araştırma Yonetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Vatandaş ile Başbakan Erdoğan arasında farklı bir iletişim var. Optimar olarak Şubat ayı icerisinde yaptığımız geniş kapsamlı bir ankette, paralel yapıya inananların oldukca yuksek olduğunu gorduk. Ote yandan halk, Başbakan Erdoğan’ı bağrına basıyor, ona guveniyor ve bugune kadar secimle başa gelen siyasi liderlerden en sahicisi olduğuna inanıyor. Bu vesileyle yerel ve genel secim algısının farklı olmasına rağmen, cok geniş kitlelerin, adaya onem vermeden AK Parti’ye oy vereceğine, bunda Başbakan Erdoğan’ın karizmasının etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.
milliyet