ADANAda, sokakta ekmek almaya giden 8 yaşındaki kız cocuğuna adres sorma bahanesiyle goturduğu binanın merdiven dairesinde eline para verip cinsel istismarda bulunduğu one surulen pedofili hastası 28 yaşındaki M.Y., nitelikli cinsel istismar sucundan 16 yıl 8 ay, kız cocuğunu alı koymak sucundan da 5 yıl hapis cezasına carptırıldı.
Olay, merkez Seyhan İlcesine bağlı Tellidere Mahallesinde 3 Şubat 2010da meydana geldi. İddiaya gore, 46 yaşındaki S.B. adlı kadın akşam yemeği hazırlarken kızı B.B.yi de ekmek alması icin bakkala gonderdi. Sokakta gorduğu kız cocuğunun elinden tutan M.Y., adres sorma bahanesiyle 2 katlı binanın merdiven dairesine goturdu. Sonra da cocuğun eline para vererek cinsel istismarda bulundu. Ev sahibinin gormesi uzerine de cocukla birlikte sokağa cıkıp kactı. B.B.nin gecikmesi uzerine sokağa cıkan anne S.B., kızını ağlarken buldu. Anne S.B., kızının başına gelenleri anlatması uzerine polise başvurdu. Hastaneye kaldırılan kız cocuğunun istismara uğradığı ve yaşadığı olay sebebiyle de ruh sağlığının bozulduğu anlaşıldı.
Şupheli aranırken, aynı mahallede 12 Kasım 2011de benzer olay yaşandı. Şupheli M.Y., 6 yaşındaki C.N.E.yi, "Seninle bir yere gideceğiz" diyerek bir binanın merdiven dairesine goturup cinsel istismarda bulundu. Kacmaya calışırken de yakalanıp tutuklandı. B.B.ye karşı suclamayı kabul etmeyen şupheli M.Y., C.N.E.ye karşı suclamayı kabul ederek, "Ben hastayım. Cocukları gorunce kendime hakim olamıyorum. Tedavi olmak istiyorum" diyerek yalvardı.
Şupheli M.Y., B.B.ye karşı cinsel istismar sucundan 5inci Ağır Ceza Mahkemesine acılan dava karar duruşmasına cıktı. Sanık M.Y., "Ben pazarlarda iş bulursam calışırım. Olay tarihinde de Adanadaydım. Ama boyle bir suc işlemedim" dedi. Mahkeme heyeti, sanık M.Y.yi nitelikli cinsel istismar sucundan 16 yıl 8 ay, kız cocuğunu alı koymak sucundan da 5 yıl hapis cezasına carptırdı.
M.Y., ayrıca daha onceki benzer suclardan yargılandığı mahkemelerce toplam 19 yıl 3 ay hapis cezasına carptırılmıştı. Halen 4 ayrı benzer davasında ise yargılaması devam eden M.Y., daha once verdiği savunmalarında ise şoyle demişti;
KUCUK KIZLAR İLGİMİ CEKİYOR
"Yalnız gorduğum kucuk kızlar ilgimi cekiyor. Kendime hakim olamıyorum. Sucumu kabul ediyorum. Bu hastalıktan kurtulmak icin tedavi olmak istiyorum. Daha onceki suclamaların ardından tutuklanıp tahliye olduktan sonra hastaneye başvurdum. Ancak sosyal guvencem olmadığı icin beni tedavi etmediler. Huzurunuzda eziklik hissediyorum."
milliyet